Fransen niet blij met 'onsportieve' Argentijnen; hoofdrol Agüero

19 december 2022, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk verloor de finale van het WK zondagavond na strafschoppen van Argentinië. Dat zorgde natuurlijk voor grote teleurstelling bij de Fransen, terwijl de Argentijnen groot feest vierden. In de kleedkamer werd na de wedstrijd de draak gestoken met de verliezers van Les Bleus.

Het feestje van de Argentijnen begon nog ludiek, maar al snel werden de pijlen gericht op de spelers van Frankrijk. Zo is op beelden te zien hoe doelman Emiliano Martínez om een minuut stilte vraagt voor Kylian Mbappé. De sterspeler van de Fransen had zich onlangs uitgelaten over het niveau van het voetbal in Zuid-Amerika. Dat was de goalie van Argentinië na de finale nog niet vergeten.

Lees ook: Messi nu groter dan Maradona? 'Zo'n vergelijking is niet eerlijk'

Sergio Agüero was ook aanwezig in de kleedkamer van de nationale ploeg. De 34-jarige oud-international stopte vorig jaar met voetballen vanwege hartproblemen, maar was tijdens het WK wel nauw betrokken bij La Albiceleste. De 101-voudig international had zijn pijlen na afloop gericht op Eduardo Camavinga. Hij veranderde de naam van de middenvelder van Real Madrid in een Spaans scheldwoord.

Lionel Scaloni

Bondscoach Lionel Scaloni was na de wedstrijd vooral bezig met het prijzen van zijn eigen spelers. "Ik houd voor hem zeker een plekje vrij in de selectie voor het WK 2026. Als hij dan nog met ons wil spelen, dan zal hij dat doen. Hij heeft het recht verworven om zelf te beslissen wanneer het genoeg geweest is", vertelde de oefenmeester over uitblinker en aanvoerder Lionel Messi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frits Jansen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

na het zien van dit filmpje, en de keiharde onsportieve overtredingen op ledematen voeten en uitlatingen en kinderachtige gedragingen van ( volwassen) voetballers, en na de prijs uitreiking vooral van die idiote keeper die totaal geen respect toonde voor zijn trofee de gouden handschoen is mijn respect na die argentijnen gedaald dit moet een voorbeeld zijn voor jeugd voetballen

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is één vraag die me bezig houdt vwb dit WK; Argentinië heeft de mond vol over respect, of liever gezegd, het ontbreken daarvan bij de tegenstander maar een ieder kan toch niet anders concluderen dat dit een stel respectloze hufters zijn? Waarom?

  • de denigrerende opmerkingen richting Oranje na de wedstrijd -de, op z’n zachtst gezegd, beledigende opmerking van God Messi richting Weghorst gevolgd door hilariteit in alle media, T-shirts, liedjes en daar later ook trots op zijn ook.
  • het gedrag van de doelman van Argentinië richting het afkeurend fluitende Franse publiek met obscene gebaren, niet echt verwonderlijk na z’n gezuig en getreiter tijdens de penalty serie. Meneer had een staande ovatie verwacht???? -het misselijkmakende filmpje in de kleedkamer waarin Kylian Mbappé ronduit belachelijk werd gemaakt door het Argentijnse team. Dit is de nieuwe wereldkampioen, wentelend in zelfmedelijden en huilen over het gebrek aan respect. Een groot winnaar, begrijp me niet verkeerd want dat zijn ze, heeft respect voor de tegenstander én voor de verliezer maar dit Argentinië huilt om gebrek aan respect bij iedereen maar blijkbaar is de selectieve verontwaardiging ook doorgedrongen op het Zuid-Amerikaanse continent. We komen jullie nog wel een keer tegen. Geniet ervan zolang het duurt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen