Liverpool dankt Van Dijk en vindt aansluiting met CL-plekken

26 december 2022, 20:32

Liverpool heeft op Boxing Day drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van manager Jürgen Klopp boekte in Birmingham een 1-3 overwinning bij de middenmoter. Virgil van Dijk was met een doelpunt van grote waarde voor de teleurstellende grootmacht uit de Premier League.

De wedstrijd leek al vroeg de kant van Liverpool op te vallen. Na vijf minuten spelen stonden The Reds namelijk al op een 0-1 voorsprong op Villa Park. Na een splijtende pass van Trent Alexander-Arnold kon Andrew Robertson de bal panklaar neerleggen voor Mohamed Salah. De doelpuntenmachine uit Egypte schoot zijn ploeg van dichtbij op voorsprong. Even later werd een doelpunt van Joël Matip afgekeurd, maar Liverpool ging toch met een 0-2 voorsprong aan de thee.

Bekijk ook: Van Dijk voegt zich bij collega-internationals met treffer na WK

Virgil van Dijk schoof de bal, na goed werk van Salah, via een verdediger van Villa in het doel. De verdediger werd daarmee al de vierde Oranje-international die na het WK in Qatar tot scoren wist te komen. Daarna veranderd het spelbeeld en kwam Villa in het tweede bedrijf beter in de wedstrijd. Ollie Watkins zag zijn eerste doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar was even later alsnog goed voor de aansluitingstreffer. Hij kopte raak na een goede voorzet van Douglas Luiz.

Stefan Bajcetic

Villa probeerde in de slotfase met alle middelen de gelijkmaker te forceren. De ploeg van manager Unai Emery kreeg daarvoor aan de overkant de rekening gepresenteerd. Liverpool maakte slim gebruik van de ruimte en de achttienjarige invaller Stefan Bajcetic bepaalde de eindstand op 1-3. Liverpool vindt door die zege de aansluiting met de top vier. In de jacht op een ticket voor de Champions League staan The Reds nu zesde met 25 punten. Villa is de nummer twaalf van de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen