Arsenal heeft mooie Boxing Day met zege op tamme stadgenoot

26 december 2022, 23:40

Arsenal heeft maandagavond drie belangrijke punten gepakt in de Premier League. De trotse koploper van de Premier League legde stadgenoot West Ham United in het Emirates Stadium met 3-1 over de knie. Arsenal legt de druk dus weer bij de achtervolgers.

De gastheer leek uitstekend te beginnen voor eigen publiek. Bukayo Saka dacht Arsenal al na vijf minuten spelen op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna ging het in de eerste helft mis voor The Gunners. Na een ongelukkige overtreding van William Saliba besloot scheidsrechter Michael Oliver de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd benut door Saïd Benrahma: 0-1.

In de tweede helft stelde Arsenal orde op zaken. In een tijdsbestek van zestien minuten trok de ploeg van manager Mikel Arteta de wedstrijd naar zich toe. Saka zorgde voor de gelijkmaker en zag dat Gabriel Martinelli niet veel later de achterstand helemaal had weggepoetst. West Ham probeerde daarna nog wat te bewerkstelligen, maar via Eddie Nketiah liep Arsenal uit naar een verdiende 3-1 overwinning.

Manchester City

Door de overwinning van Arsenal ligt de druk bij Manchester City. Het verschil tussen beide ploegen is nu acht punten, maar City heeft natuurlijk nog een wedstrijd voor de boeg. De manschappen van manager Pep Guardiola brengen woensdagavond (21.00 uur) een bezoekje aan Leeds United. De huidige nummer twee van de Premier League is Newcastle United. Die club heeft na zestien duels 33 punten verzameld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen