Atlético Madrid wint tumultueus duel met drie rode kaarten

29 december 2022, 23:34   Bijgewerkt: 30 december 2022, 08:57

Atlético Madrid heeft het eerste duel na de WK-break winnend afgesloten tegen Elche. In het Wanda Metropolitano werd het 2-0 voor de ploeg van Diego Simeone.

Voor de aftrap baarde vooral Antoine Griezmann opzien. De Fransman verloor twee weken geleden de WK-finale met Frankrijk en heeft dat blijkbaar verwerkt door zijn haar zuurstokroze te laten verven. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren maar verwierf Atéti wel een numerieke meerderheid toen Gonzalo Caicedo op slag van rust direct rood kreeg. 

Lang kon het echter niet genieten van de overtalsituatie, want nog geen tien minuten na rust kreeg Atlético-verdediger Mario Hermoso zijn tweede gele kaart en mocht ook hij dus inrukken. Met tien tegen tien kopte João Félix de thuisploeg enkele minuten later alsnog naar een 1-0 voorsprong. De Portugees wordt veelvuldig in verband gebracht met een (tijdelijk) vertrek bij de Spanjaarden maar stond gewoon in de basis.

Alvaro Morata verdubbelde de voorsprong met nog een kwartier te spelen. Hij deed dat op curieuze wijze (zie video hieronder). De spits schoot op doel maar zijn inzet leek geblokt te worden door een Elche-verdediger. Via dat been vloog het schot echter alsnog met een fraaie boog binnen waardoor de 2-0 een feit was. In de slotfase pakte ook Domingos Quina twee gele kaarten in korte tijd, waardoor Elche de wedstrijd met negen man beëindigde. Door de overwinning stijgt Atlético naar de derde plaats in La Liga, al heeft nummer vier Real Sociedad een punt minder én een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Redactie: dit stuk staat weer lekker vol met fouten. Het begint al bij de titel... Tijd om terug naar school te gaan!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen