Schreuder dacht voor Blind aan systeemverandering bij Ajax

2 januari 2023, 23:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De houding van Daley Blind heeft invloed gehad op het besluit van Ajax om over te gaan tot een contractontbinding, zo laat journalist Freek Jansen weten in het ESPN-programma Voetbalpraat. Een stoorzender was de 32-jarige verdediger in zijn laatste weken in Amsterdam niet, maar Blind liet wel duidelijk merken dat hij flink baalde van zijn plek op de reservebank.

Ajax heeft volgens Jansen 'heel erg gemerkt' dat Blind 'vol chagrijnig tekeerging' op het moment dat hij wissel kwam te staan. Dat gebeurde niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer. De routinier werd begin november in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers voor het eerst gepasseerd door Alfred Schreuder en keerde vervolgens niet meer terug in de basis. Owen Wijndal en Devyne Rensch kregen op de linksbackpositie de voorkeur.

Jansen trekt de vergelijking met Davy Klaassen, die sinds zijn terugkeer bij Ajax tussen bank en basis pendelt. Waar Klaassen zelden klaagt over zijn rol in het team, was Blind meteen over de rooie toen hij werd gepasseerd. "Dat is een wereld van verschil. Dat heeft ook absoluut invloed gehad op de houding van Ajax", zo laat Jansen weten.

Verandering van systeem

Als linksback leek Blind geen toekomst meer te hebben bij Ajax, maar Schreuder heeft er nog wel aan gedacht om de Oranje-international op een andere manier te gebruiken. "Wat in zijn hoofd speelde: hoe kan ik hem in zijn absolute kracht nog zetten bij ons? Het voetballende gedeelte. Daar heeft hij mee gespeeld. Hij heeft ook gespeeld met een ander systeem, misschien het 3-5-2-systeem van Oranje. Dat zijn allemaal afwegingen die Schreuder heeft gemaakt. Die maak je niet als je voor jezelf hebt gezet: streep erdoor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan ontbreekt het Blind toch wel enorm aan zelfreflectie. Op z'n zachtst kun je zeggen dat hij de vorm niet had, maar het leek er af en toe sterk op dat hij de kantjes er vanaf liep.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen