Ochoa beleeft geweldig debuut, maar verliest wel van Milan: 1-2

4 januari 2023, 14:31   Bijgewerkt: 4 januari 2023, 14:45

AC Milan is 2023 begonnen met een zakelijke overwinning.  Op bezoek bij Salernitana werd er een 1-2 zege geboekt, maar het had nog veel meer kunnen en moeten zijn. Oud-Feyenoorder Tonny Vilhena stond in de basis bij Salernitana, de Mexicaanse WK-legende Guillermo Ochoa maakte zijn debuut bij de club.

Het beginvan de wedstrijd  was gelijk flitsend van AC Milan. Uitgerekend Rafael Leao, die al het hele seizoen uitblinkt bij Milan aan de linkerkant, was na tien minuten al trefzeker na een mooie sprint. Niet veel later was het Sandro Tonali die met een lage schuiver de 0-2 maakte. Er waren de nodige kansen voor AC Milan via Theo Hernandez, Leao en Olivier Giroud om de score nog verder uit te bereiken, maar Ochoa liet meermaals zijn klasse zien door zijn doel lange tijd schoon te houden.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer een stuk minder. Salernitana beet goed van zich af en liet enkele speldenprikjes zien. Na een uur leek Milan het duel in het slot te gooien, maar een treffer van Brahim Diaz werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd leek Domagoj Bradaric rood te krijgen, maar die werd teruggedraaid door de VAR.

Federico Bonazzoli bracht met nog tien minuten op de klok de spanning terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken, maar het mocht niet baten. Na een spannende slotfase moest Salernitana toch buigen voor de regerend landskampioen van Italië. Door de overwinning blijft Milan in het spoor van koploper Napoli, die vanavond in actie komt tegen Internazionale

Overige resultaten: Sassuolo 1 - 2 Sampdoria