Heracles gaat met komst jonge spits voor nieuw Italiaans succesverhaal

5 januari 2023, 14:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Antonio Satriano. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie neemt de negentienjarige Italiaanse spits per direct over van AS Roma. Satriano heeft zich tot de zomer van 2027 verbonden aan Heracles.

In Almelo verwachten ze het nodige van Satriano. De jonge spits was dit seizoen in Roma Onder-19 goed voor negen doelpunten en twee assists in twaalf wedstrijden. "Antonio is een jonge zeer talentvolle spits met het karakter van een echte goalgetter. Als jeugdspeler van AS Roma heeft hij één van de beste jeugdopleidingen van Italië doorlopen en bovendien heeft hij onlangs al zijn debuut voor de nationale jeugdselectie van Italië O-20 gemaakt. Onze scouts hadden Antonio al een tijdje in het vizier en we zijn blij dat hij zich nu bij onze selectie gaat voegen", reageert technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

Weer een Italiaan

Met Giacomo Quagliata werd in het recente verleden al een keer eerder een Italiaan aangetrokken door Heracles. De linksback speelde 58 wedstrijden voor de Almeloërs en werd afgelopen zomer voor twee miljoen euro verkocht aan Cremonese. Satriano gaat hem nu achterna als Italiaanse Heraclied. "Ik ben blij om hier te zijn. Voordat ik hier kwam, heb ik al veel opgezocht over de club en ik ben ervan overtuigd dat ze van mij een betere speler kunnen maken", aldus de spits. "Ik kijk uit naar mijn tijd in Nederland en wil de Nederlandse taal graag leren. Ik hoop me hier verder te ontwikkelen als voetballer en als persoon."

Satriano gaat de komende maanden met Heracles strijden om promotie naar de Eredivisie. De club uit Almelo gaat op dit moment aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Satriano gaat zijn wedstrijden voor Heracles spelen met rugnummer 9.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen