Blind blij met nieuwe uitdaging: "Was de sleutel in mijn beslissing"

5 januari 2023, 21:21

Daley Blind maakt de rest van het seizoen af als speler van Bayern München. De verdediger heeft donderdag zijn krabbel gezet onder een contract voor een half jaar. Hij komt over van Ajax, dat hem onlangs transfervrij liet vertrekken. Blind gaat in Duitsland spelen met rugnummer 23.

"Ik kan niet wachten om hier te gaan spelen", vertelde Blind na zijn presentatie op de website van Bayern. "Het belangrijkste gedeelte van het seizoen staat voor de deur. De prijzen worden verdeeld en een club als Bayern kan iedere beker winnen. De honger naar prijzen bij deze club was de sleutel tot mijn beslissing. Ik hoop dat ik het team met mijn ervaring kan helpen en zal alles geven voor Bayern München.

Bayern was door de zware blessure van Lucas Hernández op zoek naar een extra linksbenige verdediger. Hasan Salihamidzic is dan ook erg blij dat Ajax besloot om Blind te laten vertrekken. "Wij zijn dolblij dat Daley onze team komt versterken", aldus de sportief directeur. "Daley is een veelzijdige verdediger, die zowel aan de linkerkant als in het centrum kan spelen. Hij heeft internationale ervaring en beschikt over leiderschap. Ik weet zeker dat hij ons gaat helpen."

Bundesliga

Blind werd donderdag medisch gekeurd door zijn nieuwe club en neemt vrijdag meteen het vliegtuig richting Doha. Daar zal hij zich met zijn nieuwe ploeggenoten voorbereiden op de tweede seizoenshelft in de Bundesliga. Bayern is na vijftien wedstrijden de koploper van Duitsland en hervat de competitie op 20 januari met een uitwedstrijd tegen RB Leipzig. Dan kan Blind zijn eerste officiële minuten maken voor de recordkampioen.

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik wens Daley veel succes bij Bayern waar hij de waardering in de vorm van een contract krijgt die bij hem past. Moet meneer Schreuder met zijn palmares toch even achter zijn oor van krabben lijkt mij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen