Matuidi doet oproep aan Serie A na racisme-incident met Umtiti

5 januari 2023, 21:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Blaise Matuidi heeft van zich laten horen na de wedstrijd tussen Lecce en Lazio. Woensdagavond werden twee spelers van de thuisploeg namelijk slachtoffer van racisme. Matuidi vindt dat onbegrijpelijk en heeft de Italiaanse voetbalbond opgeroepen om eindelijk eens in te gaan grijpen.

Tijdens de wedstrijd tussen Lecce en Lazio werden Samuel Umtiti en Lameck Banda slachtoffer van racistische spreekkoren. Umtiti besloot de wedstrijd gewoon uit te spelen, maar Banda werd in de rust naar de kant gehaald. Matuidi sprak via Twitter zijn steun uit. 'Alle support voor mijn broeder Samuel Umtiti. We moeten wakker worden! We leven in 2023. Laten we hier samen wat aan doen, Serie A', aldus de 35-jarige middenvelder.

Lees ook: Triest: ex-Barcelona verdediger Umtiti slachtoffer van racisme

Matuidi speelde zelf drie seizoenen in de Serie A namens Juventus. Inmiddels is de oud-international van Frankrijk te vinden bij het Amerikaanse Inter Miami. De wedstrijd tussen Lecce en Lazio werd vanwege de spreekkoren meerdere keren stilgelegd door de scheidsrechter. Umtiti vroeg de arbiter volgens Lecce-trainer Saverio Sticchi Damiani zelf om door te laten spelen. "Umtiti reageerde als een echte kampioen", sprak Damiani.

Lazio komt met statement

Lazio, dat op bezoek bij Lecce met 2-1 verloor, kwam na de wedstrijd zelf ook met een statement. 'Wij gebruiken alle mogelijke middelen om alle vormen van racisme en discriminatie tegen te gaan. We willen de mensen bewust maken van het feit dat ze het image van onze club schaden. Wij veroordelen de hoofdrolspelers in dit beschamende gedrag. De club geeft maximale medewerking aan de autoriteiten om de verantwoordelijken te identificeren.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen