Ajax-spelers lekken verhaal; Schreuder komt er niet goed van af

6 januari 2023, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind wilde in de kleedkamer van Ajax nog wel eens de discussie aangaan met Alfred Schreuder en die houding werd als te lastig gezien, zo stelt Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad. De trainer van de Amsterdammers belegt deze vrijdag om 14.30 uur zijn eerste persconferentie van 2023, waarin ongetwijfeld veel gesproken zal worden over het vertrek van de 32-jarige Blind.

Vlak voor de jaarwisseling nam Ajax afscheid van Blind, die in aanloop naar het WK op de bank belandde en op gespannen voet leefde met Schreuder. 'Er gaat iets fors mis (in de onderlinge communicatie) wanneer een club het doorlopende contract van een echte clubman gaat afkopen, zodat-ie maar niet meer op het trainingsveld hoeft te verschijnen onder de huidige coach', aldus Wijffels.

Dat Blind zich met tactische zaken bemoeide werd - zeker vanaf het moment hij zijn basisplaats verloor - als lastig gezien. 'De 99-voudig international roerde zich bijvoorbeeld in de rust tegen RKC. Volgens medespelers zei Blind toen tegen Schreuder dat die zelf eens moest zeggen: zo en zo gaan we het doen, om het druk zetten te verbeteren. In plaats van weer aan spelers te vragen hoe zij het zien en willen.'

Met Blind krijgt Schreuder in de tweede seizoenshelft niet meer te maken. De routinier heeft na zijn Ajax-vertrek een contract voor een half seizoen getekend bij Bayern München. De overgang werd donderdag bevestigd door de Duitse topclub. Aankopen heeft Ajax vooralsnog niet gedaan, al staan de Amsterdammers op het punt om doelman Gerónimo Rulli over te nemen van Villarreal.

Lees ook: Valentijn Driessen waarschuwt Ajax voor 'PSV-scenario'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als een trainer al aan spelers moet vragen hoe zij het graag willen...dat is toch behoorlijk onwenselijk. Dat gezegd hebbende gaat het er natuurlijk ook om dat je (trainer EN spelers) een goed lopend team vormt. Persoonlijk denk ik dat er altijd spelers zijn die mondig zijn en je hebt de zogenaamde volgers. Soms hebben spelers te veel invloed of macht. Dat zijn lastige situaties. Zo'n bericht is moeilijk te beoordelen want niemand heeft bij die mensen in de kleedkamer gezeten. En: als een speler onder bepaalde omstandigheden moet vertrekken krijg je altijd gedoe achteraf. Ik heb onderhand wél het vermoeden dat er vanalles niet in de haak is bij Ajax. En dat is kut voor iedereen die de club een warm hart toedraagt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een zeer amateuristisch gehalte voor een beursgenoteerde voetbalcub als Ajax. Bij Ajax moeten ze langzamerhand inzien dat als je wil aansluiten bij de (sub-)top van Europa, zij moeten overgaan op "sterke" trainers (vooral buitenalndse), want onze trainerscorps ontoereikend er voor.

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX MOET RATTEN 🐀 OPRUIMEN

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen