Schreuder nam (nog) geen afscheid van Blind: "Niet meer gezien"

6 januari 2023, 14:56   Bijgewerkt: 6 januari 2023, 15:16

Alfred Schreuder heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van Daley Blind bij Ajax. De samenwerking tussen de trainer en speler kwam vlak voor de jaarwisseling tot een einde. Een persoonlijk afscheid is er (nog) niet geweest.

Ajax maakte ruim een week geleden de ontbinding van het contract van Blind wereldkundig. De 32-jarige linksback kon daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever, die hij inmiddels heeft gevonden. Blind verbond zich donderdag voor een half jaar aan Bayern München. "Of ik afscheid van hem heb genomen? Hij was wel bij ons op het complex, maar ik heb hem niet meer gezien", aldus de trainer. "Of dat niet gek is? Wij hebben ook andere dingen te doen. Hij was er heel kort."

Over de reden van de breuk wil Schreuder weinig kwijt. Duidelijk is wel dat het feit dat Blind vlak voor de WK-break op de bank belandde ertoe heeft geleid dat de 99-voudig international is vertrokken. "Er is een keuze gemaakt, hij heeft ergens om gevraagd en de club is met hem in gesprek gegaan. Dat heeft geresulteerd in een heel mooie transfer naar Bayern München. Ik denk dat het prima is voor hem, uiteindelijk gaat het daar om."

Normale band

Schreuder heeft naar eigen zeggen de afgelopen weken bepaalde keuzes gemaakt die invloed kunnen hebben gehad in het besluit van Blind om Ajax te verlaten. "Dat heeft het proces misschien wel iets versneld. Of hij er niet mee kon leven? Dat weet ik niet, dat moet je aan hem vragen. Dat heeft hij niet laten blijken", aldus de trainer, die van Hans Kraay jr. krijgt te horen dat Blind niet de vrolijkste speler in de kleedkamer is geweest. "Ik vind het normaal dat je niet blij bent als je niet speelt."

Naar eigen zeggen heeft Schreuder nooit echt problemen gehad met Blind. Volgens de trainer heeft de media bepaalde zaken groter gemaakt dan ze zijn. "Ik heb een normale band gehad met Daley. Dat is gewoon zo. Met een grote speler als Blind praat je over bepaalde dingen en bepaalde situaties, zoals de situatie waar hij op het laatst in belandde. Natuurlijk is dat niet prettig voor zo'n speler."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen