Toornstra tegenover oude liefde: "Geen te groot ding van maken"

7 januari 2023, 13:30

Voor het eerst na het vertrek bij zijn Feyenoord neemt Jens Toornstra het op tegen zijn oude liefde. De middenvelder speelde acht seizoenen lang voor de Rotterdammers, maar keerde afgelopen zomer naar een andere voormalig ploeg van hem: FC Utrecht. Zondagmiddag staat Toornstra met Utrecht aan de aftrap tegen koploper Feyenoord. Een speciale ontmoeting, al denkt de middenvelder daar zelf anders over. "Ik wil er niet een te groot ding van maken."

Toornstra groeide in zijn tijd bij Feyenoord uit tot een van de lievelingen van Het Legioen. De 33-jarige reageert nuchter op de ontmoeting met zijn oude liefde. "Het is wel speciaal om nu tégen Feyenoord te spelen en veel mensen te zien die je goed kent, maar voor mij is het toch in de eerste plaats een wedstrijd die ik hoop te gaan winnen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Ondanks de speciale wedstrijd kende Toornstra nog geen slapeloze nachten. "Ik ga echt niet de avond voor de wedstrijd wakker liggen."

Wel of niet juichen?

Mocht de 33-jarige middenvelder zondagmiddag tot scoren komen, zal hij 'gewoon' zijn goal gaan vieren. De routinier moest even nadenken over de vraag, maar kwam uiteindelijk toch met een duidelijk antwoord. "Ik speel nu voor Utrecht en ik vind dat ik mag juichen als ik zou scoren." Toornstra voegt eraan toe dat de manier van juichen met respect zal gaan. "Ik ga niet op mijn knieën over het veld schuiven of zo. Als ik juich, zal ik dat met respect doen."

Utrecht beleefde een rumoerige winterperiode met het veelbesproken vertrek van trainer Henk Fraiser. De club stelde oudgediende Michael Silberbauer aan als opvolger. De nieuwe trainer gaat spelen in een nieuwe formatie. "Ik hoop op een leuke wedstrijd waarin wij kunnen laten zien hoe we ervoor staan", blikt Toornstra vooruit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blijft jammer dat hij niet meer voor Feyenoord uitkomt

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We hadden Jens goed kunnen gebruiken nu ,maar de keuze is te begrijpen . Goeie gast en gewoon juichen als je scoort . We weten dat Feyenoord je club is ,en we zien je vanzelf weer als je klaar bent in utrecht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen