Villarreal wint met invaller Danjuma verdiend van koploper Real

7 januari 2023, 18:11   Bijgewerkt: 7 januari 2023, 18:38

Villarreal heeft zaterdagavond een belangrijke slag geslagen in de strijd om Champions League-voetbal in La Liga. Real Madrid werd in eigen huis verdiend met 2-1 verslagen dankzij doelpunten van Yeremy Pino en Gerard Moreno. Bij Villarreal kwam Arnaut Danjuma vlak voor tijd binnen de lijnen. Dankzij de zege komt Villarreal op 27 punten te staan, waarmee het op gelijke hoogte komt met Atlético Madrid, dat de vierde plek in de competitie bezet.

In de eerste helft had Villarreal het betere van het spel, maar wist zichzelf niet te belonen met de openingstreffer. Real wist in de eerste 45 minuten slechts één schot op doel te produceren en wist nog niet het stabiele spel van de eerste seizoenshelft te laten zien. Hierdoor zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op en was het wachten op meer spektakel. 

Vlak na de rust was het echter meteen raak. Een verschrikkelijke pass van linksback Ferland Mendy werd onderschept en Villarreal counterde er razendsnel op los, waardoor Pino de openingstreffer rustig binnen kon schieten. Real kwam echter binnen vijf minuten op gelijke hoogte, nadat Karim Benzema een makkelijk gegeven penalty benutte vanwege een vermeende handsbal. In de 63e minuut zorgde Morena meteen alweer voor de 2-1, nadat verdediger David Alaba ook hands had gemaakt en de bal weer op de stip werd gelegd.

Real zonder Spanjaarden

In de slotfase probeerde Real de gelijkmaker te forceren, maar lukte het de Koninklijke niet om tot grote kansen te komen. Danjuma, die vlak voor tijd binnen de lijnen werd gebracht, kreeg vervolgens de kans om in een leeg doel de 3-1 binnen te schieten nadat doelman Thibaut Courtois mee was gekomen bij de corner, maar hij miste pijnlijk. Toch was de overwinning binnen voor Villarreal en is de vijfde positie verstevigd. Opvallende statistiek: Real trad zaterdagavond voor het eerst in de 121-jarige geschiedenis van de club zonder Spanjaarden aan. Dit werd dus geen succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij miste pijnlijk is weer een uitspraak van een redacteur, om iemand af te breken. Heeft deze man zelf wel gevoetbald???? Dan weet hij ook hoe moeilijk het te scoren is van net over de middellijn, met een bal over de grond.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen