Vertrek zoon Daley woog mee bij Danny Blind: "Maar was niet dé reden"

8 januari 2023, 18:07

Danny Blind heeft tekst en uitleg gegeven over zijn vertrek c.q. niet terugkeer bij Ajax. Van origine zou de assistent-bondscoach na het WK in Qatar terugkeren in zijn technische functie binnen de raad van commissarissen van de Amsterdammers, maar besloot daarvan af te zien. De soap rond zijn zoon Daley Blind was niet de hoofdreden, maar heeft wel degelijk meegespeeld.

Dat heeft Blind uit de doeken gedaan bij Ziggo Sport. "Ik heb al voor het WK al kenbaar gemaakt, op 10 november volgens mij, dat ik zou stoppen", begint Blind zijn relaas, waarmee hij aantoont dat het vooral pech was dat de communicatie van beide Blinds in dezelfde week viel. "Om mijn handen vrijer te hebben. Ik ben heel selectief in wat ik zou doen, maar ik wil de handen vrij hebben." De enige optie zou iets bij een land zijn, want Blind wil niet meer 24 uur per dag bezig met zijn werk. Een combinatie met Louis van Gaal zou eveneens tot de opties behoren.

Maar dat is niet de enige reden. "Het is een hectische zomer geweest", blikte hij terug op de transferwindow van Ajax. "Daarin zijn dingen goed gegaan en niet goed gegaan. Het is een feit dat als de rvc een transfer terugfluit, dat er aan de voorkant dingen niet goed gaan in de communicatie", doelt Blind op het doorstrepen van de koopdeal die in eerste instantie met Lucas Ocampos gemaakt werd. Hoewel hij daar op voorhand niet bij betrokken was, gebeurde dat door het terugfluiten uiteindelijk dus wel.

Lees ook: 'Vertrek van Blind sr. niet los te zien van exit Blind jr. bij Ajax'

Ook dat heeft duidelijk meegespeeld in zijn overweging om niet terug te keren bij Ajax. En daar kwam de onrust rond zijn zoon Daley Blind nog mee. "Dat is zeker niet dé reden om te vertrekken, maar het heeft ook niet meegeholpen om toch te denken van: 'Goh, kunnen we de deur nog openhouden?'", erkende Blind over het niet terugkeren bij Ajax. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen