Pijnlijke pas op de plaats voor Mourinho in Italiaanse topper

8 januari 2023, 22:46

José Mourinho kan de titelaspiraties voorlopig in de koelkast zetten. De oefenmeester keeg deze zomer een flink aantal versterkingen in de hoofdstad van Italië, maar na de gelijkspel tegen AC Milan zondagavond (2-2) zijn de bovenste plekken voorlopig uit zicht. Het leek erop dat de Romeinen zelfs zouden verliezen, maar door goals van Roger Ibanez en Tammy Abraham kwam er in elk geval nog een punt. 

Hoewel het gelijkspel nu zal voelen als een overwinning, is het min of meer een nederlaag want de bovenste plekken zijn uitzicht. Daarvoor was een overwinning nodig om de aansluiting weer te pakken en dat was voor het seizoen toch een beetje de verwawhting. Nemanja Matic, Paulo Dybala, Zeki Celik en Georginio Wijnaldum kwamen onder anderen in de afgelopen zomer. Het resulteerde vooralsnog in de zesde plaats met nog uitzicht bij de bovenste drie ploegen, maar dan moest er gewonnen worden om het grote gat van zes punten enigszins te dichten met nummer drie AC Milan.

Eigenlijk was het al snel duidelijk dat een zege er niet in zat. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Gianluca Vialli kwam Mourinho met zijn elftal dramatisch voor de dag. De winnaar van de Conference League oogde onsamenhangend in balbezit, toonde geen initiatief, incasseerde twee tegengoals en kwam alleen tot voorzichtig gevaar uit de counter of corner. Tot een krankzinnig slotoffensief: Ibanez werkte uit een corner de aansluitingstreffer binnen, Abraham maakte de goals van Pierre Kalulu en Tommaso Pobega ongedaan: 2-2. Maar tot de 87ste minuut had AS Roma nog geen schot op doel geproduceerd. 

Lees ook: Roma baalt van Karsdorp-situatie: "Iemand is op zoek naar roem"

Al met al te weinig opbrengst na ruim anderhalf seizoen Mourinho, die alles bepaalt, geld uitgeeft en recentelijk nog niet bijzonder fraai omsprong met de verbannen Rick Karsdorp. Ondanks de prijs die hij vorig seizoen pakte ten koste van Feyenoord, heeft de Portugees – die en passant nog zou hebben overwogen om zijn clubjob te combineren met het bondscoachschap van Portugal – weinig opgebouwd in de hoofdstad van Italië. Na deze nederlaag is de titel in elk geval heel ver weg en zal Mourinho alle tijd en energie nodig hebben voor zijn karwei in Rome.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen