'Le Graët krabbelt terug en belt Zidane om excuses te maken'

9 januari 2023, 15:02

Zinédine Zidane kan alsnog een telefoontje verwachten van Noël Le Graët. De voorzitter van de Franse voetbalbond ligt in eigen land zwaar onder vuur nadat hij opvallende uitspraken had gedaan over Zidane. Volgens media in Frankrijk heeft de 81-jarige Le Graët daar spijt van.

Le Graët kreeg in Frankrijk veel over zich heen na zijn uitspraken over Zidane. Die werd genoemd om Didier Deschamps op te volgen als bondscoach van de Fransen, maar de voetbalbond besloot het contract met Deschamps te verlengen. "Wat ik doe als Zidane mij probeert te bereiken? Ik zou de telefoon niet eens opnemen", vertelde de voorzitter van de voetbalbond onder meer in gesprek met RMC Sport.

Lees ook: Commotie in Frankrijk: sterspeler Mbappé spreekt ongenoegen uit

Die uitspraken schoten in het verkeerde keelgat van een aantal bekende (oud-)voetballers uit Frankrijk. Onder meer Kylian Mbappé, Franck Ribéry en Djibril Cissé lieten via hun kanalen op sociale media weten de teksten van Le Graët schandalig te vinden. 'Zidane is Frankrijk. We respecteren deze legende niet genoeg', schreef Mbappé. Real Madrid kwam ook met een statement over hun voormalig hoofdtrainer.

Excuses

Inmiddels lijkt Le Graët behoorlijk spijt te hebben van zijn respectloze woorden. Volgens Le Parisien zal hij Zidane spoeding bellen om zijn excuses te maken aan de vijftigjarige oud-international. Zidane speelde 108 interlands voor de nationale ploeg en won het WK en EK met zijn land. Ook in de politiek was men niet blij met Le Graët. Minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra zou hem hebben gezegd zijn excuses te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen