'Sam Beukema speelt zich in kijker bij middenmoter Serie A'

9 januari 2023, 17:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ dreigt Sam Beukema deze maand kwijt te raken. De 24-jarige centrale verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bologna. De zaakwaarnemer van Beukema bevindt zich volgens journalist Gianluca Di Marzio op dit moment in Italië en zal vanavond (20.45 uur) de wedstrijd tegen Atalanta bijwonen.

Het wordt een lastig karwei voor Bologna om Beukema los te weken bij AZ, zo stelt Di Marzio. De Alkmaarders willen de centrale verdediger, die verzekerd is van een basisplaats, halverwege het seizoen immers niet kwijt. Beukema beschikt bovendien over een contract dat nog drie en een half seizoen doorloopt, tot de zomer van 2026.

Beukema is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van AZ. De club uit Alkmaar pikte de 1 meter 88 lange verdediger anderhalf jaar geleden voor zo'n 900.000 euro op bij Go Ahead Eagles. Na een wat lastig eerste seizoen, waarin Beukema meer op de bank zat dan hij op het veld stond, is hij in de huidige jaargang een vaste waarde in het team van trainer Pascal Jansen.

Mocht Bologna zich binnenkort melden in het AFAS Stadion, dan zullen de Italianen diep in de buidel moeten tasten om Beukema in te lijven. De verdediger vertegenwoordigt volgens FootballTransfers op dit moment een transferwaarde van 3,4 miljoen euro, maar AZ zal hem - zeker in deze fase van het seizoen - alleen voor een veel hoger bedrag willen verkopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen