Jans steunt Zerrouki ondanks ziekmelding, maar gooit transferdeur verder dicht

10 januari 2023, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans heeft het opgenomen voor middenvelder Ramiz Zerrouki (24). De middenvelder heeft zich ziek gemeld vermoedelijk ook nog voor het bekerduel van FC Twente tegen Telstar en de oefenmeester is dat ook echt waar. Zijn mogelijke transfer naar Feyenoord waar de Tukkers voor zijn gaan liggen, speelt daarin volgens hem geen rol.

"De griep heerst in Nederland en nu ook bij ons", legt Jans uit in de regionale krant TC/Tubantia. "Ramiz voelde zich zaterdag al niet lekker. Hij is ziek en een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Telstar. De klachten die spelers hebben kunnen na twee dagen weer weg zijn, dus: afwachten."

Hoewel Feyenoord nog altijd probeert om Zerrouki uit Enschede weg te halen, wil FC Twente nog altijd van geen wijken weten. "Wij hebben het afgesloten", benadrukt Jans over de transfersoap. "We zijn met z'n allen goed bezig. Dat gevoel willen wij vasthouden en daar hoort een goed resultaat in de beker bij." Ook collega-middenvelder Michal Sadilek is er sowieso niet bij, want hij is deze week drie dagen afwezig vanwege een behandeling aan zijn oorsuizen.

Lees ook: 'Feyenoord wil vervanger Trauner huren; geld naar middenvelder'

Begrip voor standpunt FC Twente

In de podcast van het Algemeen Dagblad werd de transferrel ook besproken. Journalist Sjoerd Mossou kan wel begrip opbrengen voor de houding van FC Twente. "Het is opmerkelijk hoe er rondom een speler een hype kan ontstaan, zoals nu met Zerrouki", stelt Mossou. "Vorig jaar had je Joey Veerman waarmee dat gebeurde en er zijn wel meer voorbeelden in het verleden. Als de transfersoap ten einde is denk je vaak: waar ging het eigenlijk over?", vraagt hij zich hardop af.

Desondanks snapt hij dat FC Twente hem niet zomaar wil laten gaan. "Ze hebben een enorme schuldenlast, maar die wordt gestaag afgelost. Dan verkoop je een speler alleen in de winterstop als er een bod voorbij komt waar je steil van achterover slaat. Dat is nog niet gebeurd", weet Mossou.

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

7 a 8 miljoen is gewoon een heel goed bod voor zerrouki .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen