Ajax mist mogelijk ook Brobbey; aanwinst Rulli staat voor debuut

10 januari 2023, 19:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer Alfred Schreuder kan woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch naar alle waarschijnlijkheid geen beroep doen op Brian Brobbey. De aanvaller viel afgelopen zondag in de tweede helft van het uitduel met NEC uit met een schouderblessure en is daarvan nog niet hersteld. Geronimo Rulli zal daarentegen wél van de partij zijn.

Brobbey keerde afgelopen zomer definitief terug bij Ajax. De Amsterdammers telden bijna twintig miljoen euro neer voor de spits die een jaar geleden nog transfervrij de overstap had gemaakt naar RB Leipzig. Hoewel Brobbey in de eerste seizoenshelft zeker niet onomstreden was, was hij in de Eredivisie acht keer trefzeker. In de uitwedstrijd tegen NEC kon hij echter niet het verschil maken voor de regerend landskampioen. In de tweede helft moest hij zich zelfs noodgedwongen laten vervangen.

De blessure voor Brobbey komt op een vervelend moment voor Ajax, dat tegen NEC én FC Den Bosch ook al niet kan beschikken over Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus. "Er heerst bij ons nog steeds een griepvirus, dus we verwachten voor morgen geen nieuwe spelers erbij. Dezelfde afwezigen als tegen NEC? Daar moet je wel vanuit gaan, ja", vertelde Schreuder in gesprek met Ajax TV. Ook Brobbey is naar alle waarschijnlijkheid dus niet van de partij in de bekerwedstrijd in Den Bosch. "Dat ziet er ook nog niet heel goed uit. We moeten het morgenochtend bekijken. Maar ik denk dat de wedstrijd tegen Den Bosch nog te vroeg komt."

Lees ook: Pasveer hoorde niets van Schreuder over gevolgen komst Rulli

Rulli

Voor Ajax en Schreuder is het te hopen dat de blessure van Brobbey meevalt, want er staan in de komende weken zeer belangrijke wedstrijden op het programma. Ajax neemt het zaterdagavond op tegen FC Twente en gaat acht dagen later op bezoek bij Feyenoord. Met het oog op die krakers is het mooi meegenomen dat Rulli in actie kan komen. Ajax nam de Argentijnse doelman vorige week over van Villarreal. "Hij is speelgerechtigd, dus dat is voor ons een goed teken", zei Schreuder. De trainer liet weten dat de kans 'groot' is dat Rulli in Den Bosch zijn debuut gaat maken. "Hij heeft lang niet gespeeld en het is belangrijk dat hij minuten gaat maken."

Schreuder vertelde daarnaast dat hij niet van plan is zijn elftal flink op de schop te gooien. De oefenmeester heeft natuurlijk ook geen andere keus, gezien de waslijst aan (mogelijke) afwezigen. Afgaande op de beelden van de training die Ajax eerder vandaag heeft gedeeld, is het ook nog maar de vraag of Jurriën Timber inzetbaar is. De verdediger kwam afgelopen zondag tegen NEC 'gewoon' nog in actie, maar was op de foto's en video's van de afsluitende training voor het bekerduel met FC Den Bosch nergens te bekennen. Schreuder liet zich tegenover Ajax TV niet uit over Timber, dus het zal morgen moeten blijken of hij van de partij is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax doet er beter aan de trainer van Sparta te halen ,zoals Marc Overmaars toen met Ten Hag had gedaan ,lekker gedurfd ,die heeft meer inzicht dan die koekwaus van een Schreuder

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen