Piepjonge Jorrel Hato in fraai lijstje 16-jarige Ajax-debutanten

11 januari 2023, 23:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vijf minuten voor het einde van FC Den Bosch - Ajax haalde Ajax-trainer Alfred Schreuder linksback Owen Wijndal naar de kant. Op zichzelf was dat niet heel bijzonder, maar in zijn plaats mocht de zestienjarige Jorrel Hato zijn debuut maken voor de Amsterdammers. 

Hato (links op de foto hierboven naast mede-debutant Olivier Aertssen) werd geboren op 7 maart 2006 en viert dus over een kleine twee maanden zijn zeventiende verjaardag. Met zestien jaar en 310 dagen is hij de op drie na jongste debutant ooit in het shirt van de Amsterdammers. Het record is sinds 2018 in handen van Ryan Gravenberch. De huidige middenvelder van Bayern München was zestien jaar en 130 dagen oud toen hij in september 2018 met een doelpunt debuteerde in het Beker-duel met Te Werve. 

Ook Clarence Seedorf (zestien jaar en 210 dagen) was in 1992 jonger dan Hato toen hij het Ajax-shirt voor het eerst mocht aantrekken in een officieel duel. De nummer drie op de lijst is sinds 2020 Naci Ünüvar die zestien jaar en 223 dagen oud was bij zijn debuut. Hato houdt wel Vurnon Anita achter zich, die met zestien jaar en 349 dagen (in 2006) nu vijfde op de ranglijst van jongste Ajax-debutanten ooit staat. 

Hoewel Hato woensdag zijn debuut in Ajax 1 maakte, betekende de wedstrijd tegen FC Den Bosch overigens niet zijn eerste duel als prof. Die speelde hij in november 2022 al toen hij in de rust van het KKD-duel van Jong Ajax bij FC Dordrecht het veld in kwam voor Tristan Gooijer. Daarna had Hato een basisplaats in vier van de vijf duels die Jong Ajax sindsdien speelde op het tweede niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Roy Landvreugd (Bossa)
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan dit niet meer aanzien, doet gewoon pijn aan mijn Ajax hart, hier wordt je toch alleen maar verdrietig van ,wat doet Ajax zichzelf toch aan ,met die koekwaus

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HELEMAAL MEE EENS SCHREUDER IS EEN RAT 🐀

Roy Landvreugd (Bossa)
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit gaat toch nergens meer naar toe, Schreuder je bent niet meer dan een grote koekwaus

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WEG MET SCHEUDER DE RAT 🐀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen