Barcelona bereikt na krankzinnig duel via penalty's finale tegen Real

12 januari 2023, 23:34

Barcelona heeft donderdagavond door middel van strafschoppen weten te winnen van Real Betis in de halve finale van de Super Copa. In het King Fahd International Stadium in Saudi-Arabië kwam de ploeg van Xavi tot twee keer toe op voorsprong, maar wist het in de reguliere speeltijd niet af te rekenen met Real Betis. Dankzij missers van Juanmi en William Carvalho wist Barça echter winnend uit de strafschoppenreeks komen, waardoor zij het op mogen nemen tegen Real Madrid.

In de eerste helft had Barcelona zoals gewoonlijk het grootste gedeelte van het balbezit, maar bood Betis bevig verzet. In de 23e minuut leek Barça op voorsprong te komen door Pedri, maar zijn treffer werd vanwege nipt buitenspel afgekeurd. Ruim een kwartier later was het wel raak voor de ploeg van Xavi, toen uitgerekend Robert Lewandowski na goed voorbereidend werk van Ousmane Dembélé in twee instanties de openingstreffer binnen schoot. Hierdoor moest Betis ondanks een sterke eerste helft toch met een 1-0 achterstand de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft moest Frenkie de Jong, die in de basis mocht beginnen op zijn favoriete positie als verdedigende middenvelder, un de 63e minuut het veld ruimen voor Sergio Busquets, waar het publiek in Saudi-Arabië hun ongenoegen over hoorbaar maakte. In het resterende gedeelte van de tweede helft oogde Barça aanvallend wel gevaarlijk, maar verdedigend erg kwetsbaar. In de 77e minuut werd dit risicovolle spel van Barcelona afgestraft door Nabil Fekir, die na een goede voorbereidende actie van Luiz Henrique hard de gelijkmaker binnen schoot.

Toch leek Robert Lewandowksi in de 81e minuut de wedstrijd wederom in het voordeel van Barcelona te bepalen, toen de Poolse spits knap raak schoot na een goede aanval door het centrum. Ferran Torres bleek in een eerder stadium echter buitenspel te staan, waardoor het Catalaanse feest niet doorging. Ook de zes minuten blessuretijd konden vervolgens geen verandering meer brengen in de stand, waardoor er verlenging aan te pas moest komen om een winnaar te bepalen. 

Die verlenging begon uitstekend voor Barça, toen invaller Ansu Fati op schitterende wijze de 2-1 binnen volleerde. Nog geen tien minuten later trok Loren Moron de stand echter weer gelijk, waardoor Barça weer aan de bak moest. Ondanks een rode kaart voor ex-PSV'er Andres Guardado en meerdere kansen voor Fati zou 2-2 echter de eindstand worden en moesten strafschoppen het verschil maken. Hierin werden Juanmi en William Carvalho uiteindelijk de schlemiels, waardoor Barcelona nog vier dagen in Saudi-Arabië moet blijven. Over vier dagen wacht dan de finale, waarin regerend landskampioen Real Madrid de tegenstander is. De Koninklijke rekenden woensdagavond op penalty's af met Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen