Doelman De Lange geeft discutabel moment toe, woede bij Heracles

12 januari 2023, 23:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ook bij doelman Jeffrey de Lange leeft het gevoel dat  donderdagavond goed weg gekomen met Go Ahead Eagles in het bekerduel tegen Heracles. In de 58e minuut van de wedstrijd leek Samuel Armenteros de gelijkmaker over de lijn te koppen, maar de arbitrage zag hier geen doelpunt in. Omdat er geen videoscheidsrechter of doellijntechnologie aanwezig was in Almelo, trok Go Ahead uiteindelijk de 1-0 overwinning over de streep.

Na afloop van de wedstrijd stond De Lange RTV Oost te woord en was hij openhartig over het discutabele moment. "Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik hoorde dat-ie over de lijn was. Dan zijn we goed weggekomen", begint De Lange eerlijk. Wel is de doelman van mening dat Kowet terecht heeft gewonnen. "Met een beetje geluk hadden we ook de 2-0 gemaakt. En ik heb volgens mij best wel een rustige avond gehad."

In de slotfase van de wedstrijd moest de spannende wedstrijd kort worden gestaakt, nadat De Lange onder meer bier en aanstekers naar hem gegooid kreeg. De 24-jarige doelman reageerde hier echter vrij nuchter op. "Het ging erover dat ik de voormalig doelman van Twente ben. Dat ligt hier natuurlijk wat gevoelig. Dus toen zei ik: volgens mij speel ik nu bij Go Ahead Eagles. Ja, ik kreeg wat biertjes over me, maar prima joh", aldus De Lange.

Woede bij Heracles

Trainer John Lammers zal het moment echter nog niet snel vergeten en toonde na afloop zijn onbegrip voor de beslissing van arbiter Jannick van der Laan. "Ik heb foto's gezien dat-ie een centimeter of dertig over de lijn is', stelde Lammers bij ESPN. "De grensrechter en de scheidsrechter zijn daarvoor. Ik vind het jammer dat we dit niet kunnen zien, want we hebben zoveel technieken", besluit de coach.

Lees ook: Bizarre reeks Go Ahead duurt voort met hulp van de grensrechter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen