Milan schiet tekort ondanks knappe comeback, Napoli loopt verder uit

15 januari 2023, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AC Milan heeft opnieuw niet weten te winnen in de Serie A. De regerend landskampioen wist zich knap terug te knokken na een 2-0 achterstand tegen Lecce, maar de mannen van Stefano Pioli speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Al na twee minuten was het raak. Theo Hernández verschalkte zijn eigen doelman door een voorzet onfortuinlijk van richting te veranderen en hielp zo de thuisploeg in het zadel. Niet veel later was het Federico Baschirotto die de voorsprong verdubbelde via een kopbal. De bezoekers lieten zich niet de kaas van het brood af eten, maar voor de rust wist Milan niet te scoren.

Comeback

Na rust was Rafael Leão scherp. Hij wist een rebound binnen te schieten en de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Het was uiteindelijk aanvoerder Davide Calabria die twintig minuten voor tijd de gelijkmaker maakte op aangeven van Olivier Giroud. Het bleef echter bij 2-2, ondanks de nodige kansen voor beide ploegen in de slotfase.

AC Milan kent een rampweek. Vorige week gaven de Milanezen een voorsprong weg en speelden gelijk tegen AS Roma (2-2), daarnaast werd de club doordeweeks uitgeschakeld in de Coppa Italia. In een bloedstollend duel was Torino uiteindelijk na een verlenging te sterk (0-1). In de Serie A ziet Milan concurrent Napoli uitlopen. De koploper won van nummer drie Juventus, waardoor Milan nog steeds de nummer twee is.