Guardiola baart opzien na verloren derby: "Het kan me niet schelen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 januari 2023 – Wat een nieuwe derbywinst leek te gaan worden, eindigde zaterdagmiddag in een gigantische teleurstelling voor Manchester City. Niet alleen verloor de regerend landskampioen van de grote rivaal, ook kan het gat met koploper Arsenal zondag uitlopen tot liefst acht punten. De gelaten stemming van trainer Pep Guardiola na afloop was dan ook opmerkelijk te noemen.

Guardiola baart opzien na verloren derby: "Het kan me niet schelen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De manager van the Citizens baarde opzien in zijn interview met BT Sport. "De Premier League en de Carabao Cup kunnen me niet schelen", begon hij. In het laatstgenoemde toernooi werd Manchester City eerder deze week uitgeschakeld door een verrassende 2-0 nederlaag tegen Southampton, de hekkensluiter van de Premier League.

"We kunnen ze niet winnen", vervolgde Guardiola over beide competities. "We hebben al veel gewonnen, dus dat is ook geen probleem. Het gaat om de manier waarop we presteren. Dat we in de Carabao Cup zijn uitgeschakeld maakt niet uit, maar wel dat we niet naar behoren hebben gepresteerd. Dat hebben we vandaag wel gedaan."

Achterstand in de Premier League
De uitspraken van Guardiola zijn opmerkelijk, omdat een ploeg als City uiteraard altijd om de prijzen hoort te spelen. Toch wordt het in de Premier League inderdaad een lastig verhaal; als Arsenal zondag wint van rivaal Tottenham Hotspur staat het liefst acht punten los. Intussen moet de nummer twee vooral naar onderen kijken: het Manchester United van Erik ten Hag nadert na de gewonnen derby op één punt. 

Lees ook: Engelse media komen superlatieven tekort voor Erik ten Hag
Lees ook: Klopp snoeihard na blamage: "De kans dat wij Champions League halen? Nul procent"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd