Meijer baalt van rode kaart Tannane: "Gaan komende week even zitten"

15 januari 2023, 19:40

Rogier Meijer baalt flink van de rode kaart die Oussama Tannane zondagmiddag pakte in de Gelderse derby (0-0). De trainer van NEC zag dat zijn ploeg tot de 23e minuut goed meedeed tegen Vitesse, maar na het wegsturen van Tannane zich vooral op het verdedigen most focussen. Na afloop van de wedstrijd gaf Meijer op de persconferentie zijn mening over het incident. 

Binnen het halfuur belandde Tannane in een opstootje met Kacper Kozlowski en sloeg hij de Pool in het gezicht, waarna hij het veld moest verlaten. Meijer kan moeilijk oordelen over de situatie. "Het moment zelf heb ik nauwelijks gezien. Ik sta er 60 meter vandaan. Er is een opstootje en dan komt hij in de situatie dat Makkelie rood kan geven. Dat was niet slim. Een verklaring voor de actie van Tannane heb ik verder niet", stelt hij.

Hoewel Tannane met de onhandige actie zijn ploeg flink heeft benadeeld, hoeft hij geen forse straf te verwachten. "We gaan komende week wel even zitten voor een kopje koffie, maar er volgt geen disciplinaire straf. Ik vergeef hem wel, ja. Ik ben een vergevingsgezind mens", aldus Meijer.

Verdedigende topprestatie

Ook zonder Tannane hield NEC redelijk stand tegen de aartsrivaal. Hoewel Vitesse het betere van het spel had, stond de Nijmeegse verdediging als een huis. "Het moment is gebeurd. Dan moeten wij handelen naar elf tegen tien. Ik vond ons met elf man beter dan Vitesse. Maar met tien man zijn we ook goed op de been gebleven."

Lees ook: Vrees NEC komt uit: Tannane pakt vroeg rood na slaande beweging in derby

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen