Basisklant Ziyech geeft Chelsea ein-de-lijk weer eens reden tot juichen

15 januari 2023, 16:56

Chelsea heeft eindelijk weer eens reden tot lachen. In de afgelopen weken ging werkelijk alles mis bij de formatie van Graham Potter, maar de oefenmeester versloeg met The Blues zondagmiddag Crystal Palace op eigen veld: 1-0. Hakim Ziyech had een basisplaats en was met een fraaie assist bij het enige doelpunt van doorslaggevende waarde. 

Het hoogtepunt voor de Chelsea-fans was echter misschien wel halverwege de wedstrijd, toen de miljoenenaankoop Mykhaylo Mudryk werd gepresenteerd. Het wonderkind stond in de belangstelling van Arsenal, maar The Gunners pakten niet door en zagen Chelsea met hem aan de haal gaan. Voor 100 miljoen euro hebben ze zich verzekerd van zijn diensten voor de komende 8,5 jaar en in de pauze werd hij aan het publiek getoond.

Op dat moment stond het nog doelpuntloos gelijk en was de onvrede op Stamford Bridge al te merken. Chelsea was bezig aan een dramatische reeks met slechts één overwinning in acht officiële wedstrijden. Maar na de presentatie van de Oekraïner kwam er nog meer om te juichen voor de thuisfans: een perfect afgemeten voorzet van Ziyech werd na ruim een uur binnengewerkt door Kai Havertz (zie onder).

Lees ook: Chelsea betaalt 100 miljoen en heeft concurrent Madueke officieel binnen

Daarmee kwam er eindelijk weer eens goed nieuws voor Chelsea, dat qua puntentotaal op gelijke hoogte komt met Liverpool aan de onderkant van het linkerrijtje. Ondanks de assist is het de vraag wat het toekomstperspectief is voor Ziyech bij Chelsea. Naast Mudryk werden ook Joao Félix en David Fofana al gehaald en Ziyech had al niet altijd een basisplaats. Maar met deze succesvolle eindpass geeft de oud-Ajacied in elk geval zijn visitekaartje even af aan alle nieuwelingen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ZIYECH GELYK HALEN AJAX

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen