Tadic luidt de noodklok bij Ajax na de remise tegen FC Twente

15 januari 2023, 21:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic (34) heeft zich uiterst kritisch uitgelaten over het spel van Ajax. De Amsterdammers sleepten zaterdagavond met een man minder weliswaar een punt uit het vuur tegen FC Twente (0-0), maar ook met elf tegen elf moest de formatie van Alfred Schreuder het ondespit delven. "Wat wij lieten zien, past niet bij het niveau van Ajax."

Dat vertelt de captain tegenover ESPN over het optreden tegen de Tukkers. "Onze start was heel slecht de eerste twintig minuten. We hielden ons niet aan de afspraken", was de kritische analyse van de Serviër. "We hadden geen controle over de wedstrijd en FC Twente kreeg de kansen. We waren heel nerveus aan de bal en maakten stomme fouten."

Dat was volgens Tadic niet nodig. Toen Ajax met een man minder kwam te staan, was het vooral vechten om de nul te houden – wat voor het eerst sinds lange tijd weer eens lukte in de Eredivisie. "Maar toch is dit niet goed genoeg voor Ajax. We moeten meer eisen van onszelf", vond Tadic, die weet dat er een belangrijke wedstrijd wacht. "Tegen Feyenoord moet het veel beter, vooral in de openingsfase. Dan moeten we laten zien dat we er staan. Dan wordt het vast een mooie wedstrijd."

Lees ookSchreuder verrast door matig Ajax: "Ik zag dit niet aankomen"

Ervaring Ajax

Tadic is een van de ervaren spelers aan de kant van de Amsterdammers, die veelal een jonge ploeg hebben. Toch wil hij zijn ploeggenoten op het hart drukken dat ze vooral ontspannen moeten spelen. "Dan komt het resultaat vanzelf", denkt Tadic, die ziet dat de spanning soms averechts werkt bij zijn collega's. "Maar komende week spelen we in een vol stadion met geweldige fans. Hen en onszelf moeten we plezier geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Maar komende week spelen we in een vol stadion met geweldige fans. Hen en onszelf moeten we plezier geven." Dat stadion heet de Kuip en die geweldige fans een plezier doen.... Zetten jullie dan Bassey op doel? Of hoe moet ik dat lezen?

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou leuk zijn, Bassie op doel!

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

U SPOORT NIET

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DOE LEKKER NORMAAL

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen