Driessen begrijpt niet waarom Ajax Schuurs 'zo gemakkelijk' liet gaan

16 januari 2023, 10:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen is totaal niet onder de indruk van de achterhoede van Ajax. De verslaggever is in zijn column bij De Telegraaf kritisch op Calvin Bassey en Jorge Sánchez, twee verdedigers die van de zomer voor veel geld de overstap maakten naar Ajax. Perr Schuurs trok daarentegen de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht. Driessen begrijpt er achteraf weinig van dat de Amsterdammers Schuurs zo makkelijk hebben laten gaan.

De Limburger maakte in de zomer van 2018 de overstap naar Ajax en had op den duur de nieuwe leider van de Amsterdamse defensie moeten worden. Schuurs slaagde er echter niet in aan de verwachtingen te voldoen en vertrok afgelopen zomer door de achterdeur naar Torino, waar hij veel indruk maakt. Dat is Driessen niet ontgaan. 'Wie de huidige defensie van Ajax tegen het licht houdt, zal niet begrijpen waarom de clubleiding Schuurs zo gemakkelijk liet gaan. Torino FC betaalde Ajax eind augustus negen miljoen euro voor de verdediger. Vijf maanden later is hij zo'n 25 miljoen (!) waard', schrijft Driessen.

Bekijk ook: "Ajax had Perr Schuurs dit seizoen goed kunnen gebruiken"

Schuurs is niet de enige voormalig verdediger van Ajax die het goed doet in een buitenlandse topcompetitie. Dat geldt ook voor Sven Botman. De linkspoot maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Lille, waarmee hij in zijn eerste seizoen meteen kampioen van Frankrijk werd. Botman bekroonde zijn ontwikkeling van de zomer met een transfer naar Newcastle United. Daar speelde hij zich in de voorlopige WK-selectie van Oranje. 'Niet toevallig doet hij evenals bij Lille OSC uit het niets mee om het kampioenschap in Engeland', schrijft Driessen. 'Zijn huidige waarde wordt geschat op minimaal 50 miljoen euro. Dure misrekeningen bij Ajax' beleidsbepalers.'

De Klassieker

Terwijl Schuurs en Botman indruk maken bij respectievelijk Lille en Newcastle United, blijft de verdediging van Ajax uiterst kwetsbaar. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente bleef Ajax wonder boven wonder overeind, maar in de topper tegen Feyenoord zal het een heel stuk beter moeten. 'Hoewel de Feyenoorders de Ajacieden de genadeklap kunnen geven, is De Klassieker een uitgelezen kans voor de omwenteling. Lukt dat niet, dan ziet het er slecht uit voor Ajax en Schreuder. Halverwege de competitie rest dan slechts de strijd om plaats twee voor een plaats in de voorronde van de Champions League met AZ, PSV en FC Twente', besluit Driessen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is weer zo makkelijk scoren. De waarde van Schuurs is juist enorm gestegen omdat hij nu bij een club speelt waar andere dingen van hem worden gevraagd. Dingen die veel beter bij hem passen. In Nederland had dezelfde Driessen hem met de grond gelijk gemaakt omdat hij niet goed kan opbouwen of een houterige motoriek heeft. Zo enorm hypocriet.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

das niet zo moeilijk,hebben ze bij ajax nooit geen vertrouwen in gehad,ik heb dit vaker gezegd,als hij vertrouwen had genoten had hij nu een probleem op kunnen lossen bij ajax, maar ja meer vertrouwen in bassey en rench,word tijd voor beleid, en je geld goed uitgeven

Loek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijntje jij komt er nu pas mee waarom niet in Augustus toen het bekent werd, ik heb direct in Augustus toen bekent werd dat Schuurs naar Torino zou gaan geschreven dat ze daar spijt van krijgen maar een groot deel van supportesr en pers vonden het wel ok. Schuurs is beter in alle opzichten als Bassy Rensch enTimber want die is ook al tijd niet meer wat het was. Per Schuurs jong kan nog veel beter worden is snel voor zijn lengte heeft hard schot in benen heeft overzicht kan heel goed koppen iets wat voor veel voetballers toch moeilijk blijkt te zijn maar ja hij werdt te snel afgeserveerd en nu kijk nu is hij groot nieuws in Italië en dan voor nog geen 10 milj verkocht wat een idioten bij Ajax de speler die ze nu heel hard nodig hebben hadden ze in eigen gelederen rondlopen en ze laten hem gaan,net als Blind trouwens ze hebben gewoon hun hele achterhoede verkocht zonder er 1 goeie voor terug te halen hoe stom kun je zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen