Update: 'Zowel Ajax als PSV hoopt Danjuma binnen te halen'

18 januari 2023, 19:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eerder vandaag werd bekend dat Villarreal akkoord is met een tijdelijke overgang van de Nederlandse aanvaller Arnaut Danjuma. Algemeen werd aangenomen dat zijn toekomst in de Premier League zou liggen, maar ook vanuit Italië én Nederland zou interesse in de zesvoudig international zijn. Inmiddels is duidelijk dat zowel Ajax als PSV Danjuma op de korrel heeft.

Fabrizio Romano, de Italiaanse journalist en transferspecialist, was woensdagavond de eerste die gewag maakte van de Nederlandse interesse in Danjuma, zonder echter te noemen om welke club(s) het ging. Tot die tijd werd er vanuit gegaan dat de zesvoudig international zou terugkeren naar de Premier League, waar hij eerder uitkwam voor Bournemouth. Romano wist bovendien te melden dat ook vanuit de Italiaanse Serie A interesse in de diensten van Danjuma bestaat.

Kort nadat Romano met zijn onthulling naar buiten kwam meldde Voetbal International dat PSV inderdaad een poging doet om Danjuma naar Eindhoven te halen. De club is op zoek naar een vervanger voor de naar Liverpool vertrokken clubtopscorer Cody Gakpo. Bovendien zou er geen budget zijn om een grote transfersom uit te geven, waardoor het huren van voormalig PSV-jeugdspeler Danjuma een perfecte uitkomst zou zijn voor de Brabanders.

Lees ook: 'Danjuma ontbreekt bij Villarreal en is aangeboden in Engeland'

Ajax

Een uur later blijkt echter dat PSV niet alleen concurrentie uit Engeland en Italië ondervindt in de strijd om Danjuma. De Telegraaf weet te bevestigen dat ook Ajax serieuze belangstelling koestert voor de zesvoudig international van Oranje. In Amsterdam zijn de financiële mogelijkheden wat groter dan bij de concurrent in Eindhoven, waardoor het naar verluidt forse salaris van Danjuma voor Ajax vermoedelijk geen struikelblok zou vormen. 

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja joh nog een linker aanvaller. Daar hebben we echt geen problemen.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom zou hij op zijn 25ste in godsnaam terug naar Nederland willen? Hij heeft de clubs voor het uitkiezen in topcompetities.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd ja.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies dat. Psv kan hem trouwens wel gebruiken nu gakpo weg is Ajax heeft volgens mij al genoeg aanvallers ,maar goed geld te veel denk ik

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen