Groningen komt met statement en maakt zich zorgen over 'kwalijke ontwikkeling'

19 januari 2023, 13:19   Bijgewerkt: 19 januari 2023, 14:02

De clubleiding van FC Groningen zal de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag niet bijwonen. Daarmee toont de club zich solidair met de supporters, die eerder deze week bekendmaakten het beladen duel te zullen boycotten.

Tjeerd van der Zwan, burgemeester van Heerenveen, besloot deze week dat komende zondag slechts de helft van uitvak van het Abe Lenstra Stadion gevuld mag worden omdat de afgelopen seizoenen vaak ongeregeldheden waren bij de noordelijke derby. De supporters van Groningen maakten daarop bekend dat het uitvak in Heerenveen leeg zal blijven.

Er zal ook geen delegatie van Groningen aanwezig zijn in Heerenveen. "Na een nachtje slapen over wat wij als club nog meer kunnen doen om onze steun te laten blijken richting onze supporters, hebben we besloten uit solidariteit eveneens niet naar Heerenveen te gaan. Alleen de mensen die een functie hebben bij de wedstrijd zijn aanwezig", zo laat Wouter Gudde weten op de clubsite.

Breder statement

Het besluit van de club om in navolging van de supporters de wedstrijd te boycotten, is onderdeel van een breder statement. "Ons bekruipt steeds meer het gevoel dat de overheden in Nederland bewust bezig zijn om het bezoeken van uitwedstrijden door supporters te ontregelen en te ontmoedigen. Wij vinden dit een zeer zorgelijke en kwalijke ontwikkeling en zullen dit in de gesprekken die we de aankomende weken hierover hebben met onze ketenpartners bovenaan op de agenda zetten", besluit Gudde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen