Waarom de puntenaftrek van Juventus zo extreem hoog uitvalt

20 januari 2023, 22:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juventus heeft een krankzinnig zware sanctie van vijftien punten gekregen voor het verhogen van transfersommen, verbergen van het uitbetalen van salarissen in coronatijd en het sjoemelen met de boekhouding. Er werden negen punten aftrek gesteld qua eis, maar de club kreeg er vijftien aan de broek. Ook kregen diverse bestuurders een schorsing voor sommigen meerdere jaren opgelegd. 

Binnen tien dagen maakt de rechtbank bekend waarom de straf zo hoog uitvalt en de club heeft dertig dagen om in beroep aan te gaan. Volgens de Italië-kenners is het een opmerkelijke hoge staf. 'Juventus wordt echt zwaar gestraft en krijgt 15 punten in mindering voor het herhaaldelijk overwaarderen van spelers. Lijkt me heel erg zwaar gestraft. Benieuwd of beslissing ook in beroep staat', schrijft Willem Haak op twitter over de straf van de Oude Dame.

Die club is volgens hem niet als enige strafbaar, hoewel de andere acht clubs die bij de zaak betrokken waren, zijn vrijgesproken. 'Juventus was de spin in het web in een periode dat spelers in Italië structureel werden overgewaardeerd om de balans op orde te krijgen - dat bleek onder meer uit onderschepte telefoongesprekken. Lijkt de reden voor hoge straf. Benieuwd waarom andere clubs wel wegkomen', vraagt Haak zich hardop af na het besluit van de rechtbank om vijftien punten aftrek te geven aan Juventus.

Lees ook: Gigantische puntenaftrek Juventus en schorsing voor Nedved

Journalist Jurriaan van Wessem spreekt eveneens van een 'buitengewoon zware straf' voor Juventus voor het vervalsen van transfersommen. 'Opvallend is ook dat alle clubs waarmee Juve onder één hoedje speelde vrijuit gaan. Het neigt naar klassenjustitie maar nu in het nadeel van de Oude Dame', stelt Van Wessem. Wellicht moeten ook andere clubs vrezen. 'Het wordt interessant hoe in Spanje wordt gereageerd op deze uitspraak en of deze nog gevolgen heeft voor Barça, dat immers €60mln (in de boeken) ruilde met Juve bij de Artur-Pjanic-deal.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen