Alves voorlopig in de cel wegens aanranding, club beëindigt contract

21 januari 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dani Alves werd afgelopen vrijdag opgepakt op verdenking van aanranding. Zijn club UNAM Pumas heeft het contract per direct ontbonden na het nieuws. Dat laat de club weten op Twitter. 

De club beroept zich op een clausule in het contract. 'Er zullen door de club vervolgstappen ondernomen worden, zoals vastgelegd in het contract dat is aangegaan met de speler. De club laat binnenkort meer weten over de situatie', schrijft de club op de eigen website. Alves kwam afgelopen zomer over van FC Barcelona, dat zijn contract niet wilde verlengen. Met het oog op het WK in Qatar wilde Alves direct weer aan de slag, dat gebeurde dus bij Pumas in Mexico.

In hechtenis

Dani Alves blijft de komende tijd in de gevangenis zitten. De rechter in Barcelona heeft besloten dat hij niet op borgtocht mag vrijkomen in afwachting van zijn uitspraak. Op 2 januari 2023 deed een vrouw aangifte tegen Alves. De legendarische rechtsback zou 'onvrijwillige aanrakingen' gedaan hebben bij de vrouw. Het zou zijn gebeurd in een nachtclub in Barcelona. Alves gaf een verklaring op het bureau en werd daarna gearresteerd. 

Ontkennen

De 39-jarige verdediger, die vorig jaar nog actief was op het WK in Qatar, is het niet eens met de beschuldigingen. "Ik was aan het dansen en had het naar mijn zin zonder iemand lastig te vallen. Ik weet niet wie deze dame is", zei hij tegen de Spaanse televisiezender Antena 3. Alves speelde in zijn beste dagen bij FC Barcelona, waar hij drie keer de Champions League mee wist te winnen. Verder speelde hij nog voor Sevilla, Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen