NEC straft Tannane niet extra na uitbarsting: "Ik heb alles gezegd"

21 januari 2023, 16:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rogier Meijer heeft besloten om Oussama Tannane niet nog meer te straffen na zijn oliedomme rode kaart tegen Vitesse. De trainer van NEC Nijmegen is wel met zijn sterkhouder in gesprek gegaan. De KNVB legde Tannane wel een schorsing van liefst drie wedstrijden op.

Tannane kreeg vorige week in de derby tegen Vitesse (0-0) een rode kaart na een slaande beweging. Hij mist daardoor de wedstrijden tegen FC Emmen, Feyenoord en Sparta Rotterdam. "Ik heb alles gezegd wat ik wilde zeggen tegen Tannane", aldus Meijer in gesprek met De Gelderlander. "De strekking van het gesprek houd ik tussen ons. Dat vind ik nu ook niet meer van belang. De focus moet liggen op de spelers die wel beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen FC Emmen."

Lees ook: Super lullig: Heracles-fan fietst voor niks naar Maastricht

NEC speelt zaterdagavond (18.45 uur) tegen Emmen en Meijer weet dat het missen van Tannane een grote aderlating is voor de Nijmegenaren. "We verliezen flink wat creativiteit door het wegvallen van Tannane. Soms stuurt hij mensen met zijn linkerbeen weg waarvan je denkt 'hoe zie je het?'. Zijn standaardsituaties zijn een wapen. Maar het heeft geen zin om daar mee bezig te zijn: de andere spelers moeten laten zien dat we als team in staat zijn om het op te vangen."

Gelijkspel

Tannane is bezig aan een uitstekend seizoen namens NEC. Hij was in veertien wedstrijden goed voor twee doelpunten en zeven assists. Emmen, Feyenoord en Sparta hoeven dus geen rekening te houden met de dribbelaar. NEC staat in de Eredivisie op de negende plaats met negentien punten. Opvallend is dat de ploeg van Meijer in zestien wedstrijden al tien keer gelijkspeelde. Emmen verkeert in degradatiezorgen en is met slechts twaalf punten de huidige nummer zestien van de ranglijst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen