'Ronaldo-slachtoffer' terug naar Besiktas als vervanger Weghorst

21 januari 2023, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Besiktas heeft de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Wout Weghorst gevonden. Vincent Aboubakar, die door de komst van Cristiano Ronaldo mocht vertrekken bij Al-Nassr, wordt de nieuwe spits van de club uit Istanbul. De 30-jarige Kameroener heeft een contract getekend voor tweeënhalf seizoen.

De transfer van Ronaldo naar Saudi-Arabië betekende geen goed nieuws voor Aboubakar. Vanwege de Saoedische reglementen mogen er maximaal acht buitenlanders onder contract staan per club. Door de komst van Ronaldo had Al-Nassr er negen en moest er dus één buitenlander vertrekken. Aboubakar was de ongelukkige en zijn contract werd ontbonden.

Aboubakar, die op het WK in Qatar indruk maakte bij Kameroen, was goed voor vier doelpunten en een assist in elf wedstrijden voor de Saoedische club. Bij Besiktas wordt de 30-jarige zoals gezegd de opvolger van Weghorst. De Nederlander werd afgelopen half jaar gehuurd van Burnley en maakte acht goals in zestien competitiewedstrijden. Aboubakar kwam in zijn loopbaan al eerder uit voor Besiktas. In seizoen 2016/2017 en 2020/2021 speelde de Kameroener voor de Turkse club. Tussendoor was hij actief bij FC Porto, Lorient en Valenciennes.

Lees ook: 'Weghorst zorgt met stap naar United voor bijzondere transferdriehoek'

Gevolgen voor de bankrekening 

Volgens het Franse L'Équipe heeft het vertrek van Aboubakar uit de zandbak negatieve gevolgen voor zijn bankrekening. De spits gaat namelijk één miljoen euro netto minder verdienen bij de Turkse grootmacht. Bij Al-Nassr verdiende Aboubakar zo'n vier miljoen euro netto per jaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen