Belgische voetbalbond zet streep door naam Van Gaal als bondscoach

22 januari 2023, 13:45

Louis van Gaal is niet langer in beeld om bondscoach van België te worden. De oefenmeester liet in het verleden zelf blijken wel open te staan voor een avontuur als eindverantwoordelijke van de Rode Duivels, maar door die naam zette Sven Jaecques zondag een streep. Hij is als CEO van Antwerp FC lid van de taskforce die voor een nieuwe bondscoach moet zorgen.

Tegenover Sporza gaf Jaecques tekst en uitleg over de zoektocht van de Belgische voetbalbond, die opvallend lang duurt. "We hopen snel met twee namen (voor de bondscoach en technisch directeur) te komen, maar de kwaliteit is belangrijk, niet dat het snelsnel gebeurt", lichtte hij de lange duur van de zoektocht toe tegenover het Belgische medium.

Voor het duel met Zweden op 24 maart moet er eigenlijk een opvolger voor Roberto Martinez zijn gevonden. De gesprekken met verschillende kandidaten lopen en hoewel Jaecques geen namen wilde noemen, wordt er met Van Gaal niet (meer) gesproken, bevestigde hij wel. 'De Van Gaal-show zal zijn tenten dus niet opslaan in België', concludeerde Sporza na het vraaggesprek dan ook.

Lees ookVan Gaal wil naar België

Naast Van Gaal hebben diverse namen de revue gepasseerd, onder wie Hervé Renard, Andrea Pirlo, Thierry Henry, Michel Preud'homme en vele anderen. De laatste tijd is het allemaal iets minder concreet, hoewel de zoektocht wel lang duurt. Van Gaal zal dus in elk geval niet actief worden bij onze zuiderburen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen