Pérez licht Feyenoorder uit: "Dat zijn dingen die onderschat worden"

22 januari 2023, 15:41

Kenneth Pérez is onder indruk van wat Lutsharel Geertruida in de eerste helft van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax heeft laten zien. De 22-jarige verdediger maakte meerdere Amsterdamse aanvallen onschadelijk door op het juiste moment in te stappen.

Feyenoord zette Ajax in de eerste 45 minuten vroeg vast, wat de nodige risico's met zich meebracht. "Feyenoord opereert echt als een harmonica. Als je dat wilt doen, moet je achterin iemand hebben die durft door te dekken. Daarmee geeft hij Ajax niet de kans om eruit te komen. Hij zet druk, brengt energie, speelt fair en maakt geen overtredingen. Dat zijn dingen die onderschat worden. Je moet jongens hebben die deze dingen doen", aldus Pérez in de studio van ESPN.

Bij de 1-0 van Igor Paixão was het niet Geertruida, maar Quilindschy Hartman die de bal onderschepte na een pass van Steven Berghuis. "Het was op zich geen verkeerde pass van Berghuis, maar hij moet wel bewust zijn van wat zijn medespelers kunnen. Sánchez moet je niet zo'n bal willen geven. Dat is wat ik een beetje voel bij Ajax: het is onsamenhangend, de spelers kennen elkaars kwaliteiten niet", aldus Pérez.

Ajax heeft op een kopkans van Mohammed Kudus vooralsnog aanvallend vooralsnog weinig gebracht. "Over de zijkanten, met name vanuit de backs, komt er veel te weinig", stelt Mario Been. "Dat was altijd het handelsmerk van Ajax, maar het is heel erg matig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die vent moet nou echt gaan oprotten uit de Arena, t is toch geen Ajax waardig ,zo'n idioot, gaat weg a.u.b

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen