Crisis in Brugge: "Niet het team waarmee ik geassocieerd wil worden"

22 januari 2023, 23:55

In Nederland is het crisis bij Ajax, in België gaan de alarmbellen af bij Club Brugge. De Blauw-Zwarten kroonden zich in het afgelopen seizoen nog voor de derde keer op rij tot landskampioen, maar vinden zichzelf inmiddels terug op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Zondagavond wist de ploeg van trainer Scott Parker niet te winnen van Charleroi (2-2). De oefenmeester luidde na afloop de noodklok.

Hoewel Club Brugge zich voor de winterstop voor het eerst in de geschiedenis had geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, keek het vorige maand terug op een teleurstellende eerste seizoenshelft. In eigen land kon de regerend landskampioen weinig potten breken en was de achterstand op koploper KRC Genk al flink opgelopen. De herstart na het WK in Qatar was ondermaats en dat kostte Carl Hoefkens de kop. Hoefkens werd vervangen door Parker, maar ook de nieuwe oefenmeester heeft Club Brugge nog niet aan de praat gekregen.

In de thuiswedstrijd tegen Charleroi kwam Club Brugge opnieuw matig voor de dag. De kampioen keek na zestien minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. "De eerste helft was niet aanvaardbaar. We toonden geen intensiteit en verloren onze duels", werd Parker na afloop geciteerd door Het Nieuwsblad. "Dat is niet het team waarmee ik geassocieerd wil worden. Ook de fans niet. De tweede helft was véél beter. Daarvoor verdient het team wel complimenten. We wonnen duels en creëerden veel kansen. Maar over het algemeen overheerst de ontgoocheling."

Hard werken

Club Brugge wist eind oktober voor het laatst een competitiewedstrijd te winnen en snakte tegen Charleroi naar een goed resultaat. Doelpunten van Noa Lang (strafschop) en Andreas Skov Olsen maakten de 0-2 achterstand weliswaar ongedaan, maar meer zat er niet in. Hoe krijgt Parker zijn ploeg er weer bovenop? "Werken. Hard werken en elke dag opnieuw duidelijk maken aan mijn spelers wat ik van hen verwacht en waarvoor ik sta. Dit was te zwak. Ik ben hier nog maar 2,5 week, dus ik ben nog steeds nieuw voor de spelers. Natuurlijk willen we resultaten boeken. Dat willen de fans ook. Maar ik herhaal het nog eens: nog belangrijker dan de drie punten is voor mij hoe ons team zich presenteert. Als dat goed zit gaan we sowieso wedstrijden winnen", blijft de Britse coach vol vertrouwen.

Maar als Parker een blik werpt op de ranglijst zal hij zich toch zorgen maken. Door de overwinning van KAA Gent maakt Club Brugge momenteel geen onderdeel meer uit van de bovenste vier. Een plekje in de top-vier is nodig om na de reguliere competitie in de play-offs te kunnen strijden om het kampioenschap. Een nieuwe titel is momenteel echter heel ver weg voor Club Brugge. Koploper KRC Genk heeft inmiddels achttien punten meer. En dan hebben de Limburgers ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen