Feyenoorder overladen met complimenten: "Hij is niet te verdedigen"

23 januari 2023, 08:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord hoopte zich deze maand te versterken met Ramiz Zerrouki, maar FC Twente liet de middenvelder niet gaan. Inmiddels heeft in De Kuip niemand het meer over het mislopen van Zerrouki. De reden: het optreden van Mats Wieffer. De zomeraanwinst maakte in de beker- en competitiewedstrijd tegen respectievelijk PEC Zwolle en FC Groningen al een goede indruk en haalde ook in De Klassieker tegen Ajax een hoog niveau. Bij Studio Voetbal waren de analisten vol lof over de ontwikkeling van Wieffer.

De middenvelder uit Borne was in het afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij het Excelsior dat zich via de nacompetitie verzekerde van een plek in de eredivisie. Wieffer bekroonde zijn goede seizoen bij de Kralingers met een overstap naar Feyenoord. Door een blessure duurde het echter even voordat hij zich écht kon laten zien. Wieffer maakte onlangs in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle zijn basisdebuut en was meteen goed voor een doelpunt én een assist. Trainer Arne Slot was zodanig onder de indruk dat hij de middenvelder liet staan in de uitwedstrijd tegen FC Groningen en de ontmoeting met Ajax.

Hoewel Wieffer een ongelukkige rol speelde bij de Amsterdamse gelijkmaker, waren ze zondagavond bij Studio Voetbal onder de indruk van diens optreden. "Ik vond hem heel erg goed", zei Pierre van Hooijdonk. "Vorige week hadden we hem er volgens mij al uitgehaald tegen FC Groningen, maar hij is zo comfortabel aan de bal. Hij voegt ook gewoon voetballend wat toe. Hij is niet de man van de actie, maar hij heeft wel de diepgang en speelt gewoon heel simpel de bal elke keer naar de juiste kleur. Het oogt heel eenvoudig, maar dat is juist het moeilijkste. Bovendien maakt hij het voor Orkun Kökçü eenvoudiger om te voetballen", aldus de voormalig speler van Feyenoord.

Lees ook: Wieffer over knullig moment in Klassieker: "Daar baal ik heel erg van"

Zerrouki en Aursnes

Ook Rafael van der Vaart was onder de indruk van wat hij zag. "Je kan hem ook niet onder druk zetten, want hij speelt de bal telkens in één of twee keer weg. Hij is niet heel snel, maar wel altijd op tijd." De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur plaatst zelfs zijn vraagtekens bij de interesse van Feyenoord in Zerrouki. Slot hoopte de international van Algerije deze maand eindelijk te kunnen verwelkomen, maar FC Twente hield vast aan een voor Feyenoord te hoge vraagprijs. Volgens Van der Vaart zou de komst van Zerrouki overbodig zijn. "Je gaat toch niet iemand voor acht tot tien miljoen euro halen als je dit al in huis hebt?"

Het grootste compliment aan tafel bij Studio Voetbal kwam misschien wel van Ibrahim Afellay. "Hij is altijd in beweging. Hij is gewoon niet te verdedigen. We hebben vaak gezegd dat Fredrik Aursnes wordt gemist bij Feyenoord, maar Wieffer heeft vandaag (zondag, red.) wel bewezen dat hij die rol optimaal kan invullen. Het was natuurlijk pas zijn derde wedstrijd in de basis. Vorige week hadden we nog twijfels omdat het tegen een 'kleine' ploeg was, maar tegen Ajax heeft hij zich écht bewezen. Ik zou het middenveld zo laten staan. Ajax had niks te vertellen hoor. Feyenoord was heer en meester op het middenveld", stelt de oud-voetballer van onder meer PSV en FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doet het boven verwachting goed. Lijkt een prima aankoop geweest te zijn. Al stond hij naar mijn idee bij de 1-1 wel te slapen en had hij daar toch wellicht wat meer kunnen doen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb Mats nu een paar wedstrijden zien spelen maar ik ben echt onder de indruk van hem. Als hij zich zo blijft ontwikkelen dan kan hij ook voor oranje de ontbrekende schakel zijn naast Frenkie. Misschien is het daar nog te vroeg voor omdat hij pas 3 wedstrijden voor Feijenoord heeft gepeeld maar zoals hij zich laat zien toont aan wat een geweldige speler hij nu al is.

Pokebowl17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koning Mats! Heerlijke speler en the missing link.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hartman was ook een uitblinker, maar feyenoord was ook gewoon scherper/fitter en dus beter dan Ajax. Een speler van 100 miljoen kan ook uit vorm zijn, geld is in sport geen garantie voor succes dus stop wens met die discussies. Prijs je club om het voetbal en zeg niet ‘het was zo top omdat Ajax zoveel meer besteed.’ Gisteren heb je als Feyenoord gewoon 2 punten verloren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen