Jinek over Berghuis: "Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 januari 2023 – Steven Berghuis beet na De Klassieker van afgelopen zondag behoorlijk van zich af. De middenvelder van Ajax vindt het onverantwoord hoe de media zich uitten in aanloop naar de immer beladen wedstrijd. Onder andere het programma Jinek moesten het ontgelden. Presentatrice Eva Jinek reageerde maandagavond in haar talkshow.

Jinek over Berghuis: "Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de ogen van de Ajax-middenvelder maakte het programma zich schuldig aan opruiing met een tweet over De Klassieker. Er is geschreven dat 'het een wedstrijd op leven en dood' zal worden. Berghuis was hier niet van gediend en beet na afloop van De Klassieker terug. Jinek erkent dat de tweet niet slim was. "De bewoording leven en dood was inderdaad niet handig", concludeert zij.

 

De-escaleren
Het was nooit de bedoeling van het programma om nog extra olie op het vuur te gooien, maar juist om te de-escaleren. "Onze hele uitzending ging over de-escaleren. Wij hadden de burgemeester van Rotterdam om te praten over 'normaal doen'. Het was alleen maar daarop gestoeld. Omdat we het belachelijk vinden wat er überhaupt online tegen hem werd gezegd. Dan vind ik het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest", aldus Jinek.

"Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien", zegt de presentatrice. De wedstrijd in een kolkende Kuip eindigde in 1-1, waardoor Feyenoord nog steeds aan kop staat in de Eredivisie. Ajax zakt steeds verder weg. De Amsterdammers staan op plek vijf en door onder andere De Telegraaf wordt er al gesproken over een eventuele opvolger van Ajax-trainer Alfred Schreuder. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd