Nagelsmann vraagt Blind (en ook Gravenberch) opnieuw om geduld

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 januari 2023 – De meest verrassende transfer van deze winter komt waarschijnlijk op naam van Daley Blind. De linkspoot trok in december de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht en tekende niet lang daarna bij Bayern München. Als Blind had verwacht dat hij veel zou gaan spelen, komt hij vooralsnog bedrogen uit. De Nederlander begint ook in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln op de bank bij de koploper van de Bundesliga.

Nagelsmann vraagt Blind (en ook Gravenberch) opnieuw om geduld

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Er was in de eerste seizoenshelft veel te doen om Blind. De vleugelverdediger was in het afgelopen seizoen al geregeld het mikpunt van kritiek in Amsterdam en dat werd er in de eerste maanden onder Alfred Schreuder niet minder op. Blind kon desondanks rekenen op een basisplaats. In de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft zat hij echter op de bank. Schreuder gaf de voorkeur aan Owen Wijndal én Devyne Rensch.

Het werd duidelijk dat Schreuder voor Blind geen toekomst meer zag in de hoofdstad. Een rol op het tweede plan zag Blind niet zitten, waarop Ajax en Blind eind december besloten afscheid van elkaar te nemen. De routinier kon zich verheugen op de belangstelling van Antwerp FC en Real Sociedad, maar tekende niet lang na zijn vertrek bij Ajax zeer verrassend bij Bayern München. De Duitse grootmacht zat krap in de verdedigers en kon Blind daarom goed gebruiken. Hij zette zijn krabbel onder een contract tot het einde van dit seizoen.

Blind zal voorlopig geduld moeten hebben. Bayern München hervatte afgelopen vrijdag de competitie met een uitwedstrijd tegen RB Leipzig (1-1). Blind begon toen op de bank en bleef daar de hele wedstrijd zitten. Ook in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln zal hij in eerste instantie dus genoegen moeten nemen met een reserverol. Trainer Julian Nagelsmann kiest in het centrum opnieuw voor het duo Dayot Upamecano en Matthijs de Ligt, terwijl Alphonso Davies de voorkeur krijgt op de linksbackpositie.

Blind is niet de enige Nederlander die vanavond plaatsneemt op de bank. Naast hem zit Ryan Gravenberch. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap naar Ajax, maar komt er vooralsnog niet aan te pas. Een tijdelijke overstap om de gewenste minuten te maken zal er echter niet komen. Bayern München is naar verluidt niet van plan Gravenberch deze winter te laten gaan.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Bundesliga

  gerelateerd