PSV doet dubbel zaken met Wolverhampton Wanderers en haalt spits

25 januari 2023, 16:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft de overgang van Fábio Silva afgerond. De Portugees komt op huurbasis over van het Engelse Wolverhampton Wanderers. Ki-Jana Hoever werd gedurende de eerste seizoenshelft ook gehuurd van de nummer zeventien van de Premier League, maar zijn verhuurperiode wordt vroegtijdig beëindigd.

Silva werd gedurende de eerste seizoenshelft nog verhuurd aan de Belgische topclub Anderlecht. In twintig wedstrijden voor de gevallen grootmacht kwam hij tot zeven treffers, maar toch was hij niet tevreden met zijn verhuurperiode in Brussel waardoor hij een tijdelijke overgang naar PSV wel zag zitten. In Eindhoven krijgt Silva het rugnummer 10, dat vacant was na het vertrek van Cody Gakpo die eerder deze winter overstapte naar Liverpool.

PSV heeft geen optie tot koop weten te bedingen in de huurovereenkomst van de twintigjarige spits. Dat meldt journalist Rik Elfrink, die de club op de voet volgt namens het Eindhovens Dagblad. Het lijkt niet verwonderlijk dat zijn eigenlijke broodheer niet zit te springen om een definitief vertrek van de aanvaller, aangezien het in de zomer van 2020 nog een bedrag van 40 miljoen euro overhad om hem over te nemen van FC Porto. 

Hoever uit selectie

Daarnaast keert Ki-Jana Hoever dus terug naar de Wolves. De rechtsback die zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot leek twee jaar geleden door te gaan breken bij Liverpool, maar die club verkocht hem in de zomer van 2020 aan Wolverhampton Wanderers. Daar kwam hij onvoldoende aan spelen toe waardoor PSV hem afgelopen zomer kon huren, maar ook in Eindhoven ging het Hoever niet voor de wind. In vijf Eredivisie-duels kwam hij tot twee assists voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Hoever traint in afwachting van een nieuwe huurperiode nog wel in Eindhoven, maar niet meer bij de A-selectie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met alle respect, maar wat voegt een speler die bij middenmoter Wolves (zeg maar het Sparta van Engeland) toe aan de topclub ambities van PSV? Het is nou niet zo dat bij Wolverhampton de lat op Man City of Arsenal niveau ligt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen