Utrecht wint weer eens, maar kan publiek in vrieskou niet verwarmen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – Sprankelend was het niet, maar FC Utrecht heeft voor het eerst onder leiding van Michael Silberbauer een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De Domstedelingen waren in de eigen Galgenwaard met 1-0 te sterk voor Excelsior, dat niet het gewenste niveau haalde om met een resultaat weg te gaan uit de Domstad. Anastasios Douvikas tekende aan voor de enige treffer in een duel waarin het publiek niet bepaald werd verwend.

Utrecht wint weer eens, maar kan publiek in vrieskou niet verwarmen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na twee gelijke spelen en een verliespartij in de Eredivisie werd het tijd dat het Utrechtse publiek weer werd getrakteerd op een overwinning in de Eredivisie. De laatste driepunter in de competitie vond namelijk plaats op 12 november bij FC Volendam (0-4), toen Henk Fraser nog eindverantwoordelijk was voor de formatie van de Domstedelingen.

De thuisploeg begon in ieder geval voortvarend aan het duel met de Rotterdammers, die tot nu toe uit de gevarenzone in de Eredivisie zijn weggebleven. Na zes minuten spelen creëerde de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd en dat leidde direct tot een treffer. Can Bozdogan wist de Griekse spits Douvikas met een mooie steekpass te bereiken, waarna Douvikas Excelsior-doelman Stijn van Gassel kansloos liet.

Het was een logische stand gezien de openingsfase, maar FC Utrecht wist niet door te pakken. Bij vlagen werd er aardig gecombineerd, maar het was niet heel sprankelend voetbal wat er in de eerste helft op de mat werd gelegd. Ook het spel van Excelsior was nog niet goed, maar later in het eerste bedrijf werd de formatie van Marinus Dijkhuizen wel steeds gevaarlijker via spelmaker Marouan Azarkan.

Net als in het eerste bedrijf schoot FC Utrecht goed uit de startblokken in het tweede bedrijf. De ploeg van trainer Michael Silberbauer werd gevaarlijk via Douvikas, die zijn kopbal op de lat boven doelman Van Gassel zag belanden. Daarna werden ook Van de Streek en Jens Toornstra nog gevaarlijk, maar ook de twee middenvelders kwamen niet langs de sluitpost van de ploeg uit Kralingen.

Daardoor bleef Excelsior in de wedstrijd en bleef het hopen op een resultaat in Utrecht. Dat zei ook direct voldoende over het duel in Utrecht, want beide ploegen maakten er maar een matige affiche van. Voor de supporters, die in de vrieskou naar Stadion Galgenwaard waren afgereisd, was het dan ook geen geweldige avond. Dat Utrecht in zo'n pover duel toch nog zegevierde zal voor het grootste deel van de supporters echter toch de belangrijkste conclusie van deze avond zijn.

Play-offs
De Domstedelingen doen met de driepunter wel goede zaken op de ranglijst, want FC Utrecht klimt nu over sc Heerenveen heen. Daardoor staat de ploeg van Michael Silberbauer na achttien wedstrijden op een plek die recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal, terwijl Excelsior zakt naar plek dertien.

Man of the match: Anastasios Douvikas

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd