Pijnlijk: slechts één Ajax-trainer vertrok sneller deze eeuw dan Schreuder

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 januari 2023 – Alfred Schreuder vertrekt met een pijnlijke statistiek bij Ajax. Na het 1-1 gelijkspel tegen Volendam – en tevens de zevende opeenvolgende competitiewedstrijd waarin Ajax niet won – was de maat vol en werd de oefenmeester ontslagen. Schreuder zat in totaal 26 duels op de bank van de Amsterdammers en is daarmee de één na snelste vertrokken Ajax-trainer in deze eeuw.

Pijnlijk: slechts één Ajax-trainer vertrok sneller deze eeuw dan Schreuder

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In het seizoen 2017/18 werd er na slechts 24 wedstrijden afscheid genomen van Marcel Keizer. Schreuder blijft Keizer daarmee met twee duels nipt voor. Opvallend: het puntengemiddelde van Keizer ligt stukken hoger dan die van Schreuder. Keizer pakte in 24 wedstrijden gemiddeld 1,92 punten, terwijl Schreuder in 26 duels er gemiddeld 1,68 sprokkelde. Er zaten deze eeuw in totaal twaalf trainers op de bank bij Ajax.

Afgelopen zomer werd Schreuder aangesteld als opvolger van succestrainer Erik ten Hag. De Barnevelder zag enkele basisspelers, zoals Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez en Antony uit Amsterdam vertrekken. Ondanks de leegloop was de seizoenstart foutloos en behaalde Schreuder na vijf wedstrijden het maximale aantal punten. Daarna kwam de klad erin. Inmiddels werden er al zeven Eredivisie-duels op rij niet meer gewonnen.

Tijdelijke opvolger
De Telegraaf meldde vanochtend dat John Heitinga voorlopig de honneurs gaat waarnemen bij de Amsterdammers. Heitinga was daarvoor trainer van Jong Ajax, maar zal nu tijdelijk de leiding krijgen over de hoofdmacht. Hoe lang Heitinga voor de groep zal staan, hangt af van de snelheid van de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd