Volendam speelde op training elf tegen twaalf om Ajax na te bootsen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 januari 2023 – De crisis bij Ajax is helemaal compleet nadat het ook thuis tegen laagvlieger FC Volendam niet wist te winnen. Mohammed Kudus kwam laat in de wedstrijd nog wel tot scoren, maar door een eerdere goal van Damon Mirani leverde dat slechts een punt op. Laatstgenoemde voelde tijdens de wedstrijd al dat er iets te halen viel.

Volendam speelde op training elf tegen twaalf om Ajax na te bootsen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik denk dat we het aardig voor elkaar hadden", begon Mirani in gesprek met ESPN. "We gaven weinig weg en dan weet je dat het op een gegeven moment een beetje gaat rommelen. Zij kunnen de bal houden, maar zolang wij geen goal tegen krijgen, zitten we er goed in."

Intussen zag hij bij de tegenstander de onvrede toenemen. "Je krijgt het natuurlijk mee. Dat ze ballen vooruit ingespeeld willen krijgen die uiteindelijk toch naar de zijkant gaan. Dat het publiek een beetje gaat fluiten, gaat morren. Dan merk je dat het een lastige avond voor ze gaat worden. Op een gegeven moment kregen zij een paar kansen die er dan net niet in gingen. Dat gaf ons een extra boost."

Elf tegen twaalf
Trainer Wim Jonk had zijn ploeg goed voorbereid op het bezoek aan Amsterdam. Dat deed hij op opvallende wijze: door op de training met elf tegen twaalf te spelen. "Het is natuurlijk lastig om de individuele kwaliteiten van Ajax na te bootsen, dus hebben we tegen twaalf man gespeeld", legde Mirani uit. "Dan moet je op hoog tempo kantelen, omdat je iedere keer een man tekort komt.  Ik denk dat dat de meest realistische manier is om Ajax na te bootsen."

Lees ook: Pijnlijk: slechts één Ajax-trainer vertrok sneller deze eeuw dan Schreuder

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd