Keihard eindoordeel van Driessen over Schreuder: "Ongeschikt"

27 januari 2023, 12:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na het 1-1 gelijkspel van Ajax tegen FC Volendam viel donderdagavond definitief het doek voor Alfred Schreuder. Dat leidde ongetwijfeld niet tot veel verbazing bij Valentijn Driessen, die al langer erg kritisch was op de hoofdtrainer. In zijn column van vrijdagochtend haalde hij nog een laatste keer keihard uit naar Schreuder.

In De Telegraaf somde Driessen om te beginnen nog eens op wat Schreuder in zijn ogen fout had gedaan. Hij wees onder meer op de vele miljoenen die in de zomer geïnvesteerd werden. 'Daar begon alle misère, want geen enkele aankoop voldoet aan de verwachtingen. Stuk voor stuk vallen ze te bestempelen als miskopen. Daarvoor is het zwakke technisch hart met directeur Edwin van der Sar, technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en financieel directeur Susan Lenderink eindverantwoordelijk. Maar ook Schreuder zelf grossierde in miscalculaties bij de Ajax-aankopen'. 

'Daarna volgde in rap tempo de totale ontmaskering van Schreuder als toptrainer', stelde Driessen. 'Hij sloeg de plank communicatief keer op keer mis, zijn opstellingen waren allesbehalve logisch en riekten naar vriendjespolitiek. Aanvoerder Dusan Tadic is allang niet meer van meerwaarde voor dit Ajax, maar heeft dezelfde manager als Schreuder. Calvin Bassey is in niets een Ajax-speler, maar kwam op aandrang van Schreuder voor bijna 25 miljoen euro en was verzekerd van een basisplaats. Hoe vaak hij keer op keer ook door het ijs zakte.'

Ajax-dna ontbrak

De verzachtende omstandigheden, zoals het feit dat er in de zomer meer spelers vertrokken dan was afgesproken, zijn volgens Driessen een zwaktebod. 'Een sterke trainer zou zich daar nooit achter verschuilen. Wie daarvan afhankelijk is, is ongeschikt om trainer van Ajax te zijn. Nog los van het ontbreken van het echte Ajax-dna. Behoudens de eerste paar wedstrijden heeft Ajax onder Schreuder nooit het voetbal gespeeld waar Ajax voor staat. Het ontbreken van het Ajax-gevoel kwam ook tot uiting in de manier waarop hij het vertrek van ras-Ajacied Daley Blind heeft gemanaged en het negeren van de zelfopgeleide spelers.'

Harde conclusie

'De harde conclusie is dat Alfred Schreuder dus niet geschikt is als hoofdtrainer van een topclub als Ajax', stelde Driessen tot slot. 'Zijn lat reikt tot het assistentschap. Verzachtende omstandigheden lijken er in overvloed te zijn, maar die zijn geen van allen geldig. Wie zo'n spelersgroep tot zijn beschikking krijgt als Schreuder bij Ajax, mag zich nergens achter verschuilen en moet gewoon presteren.' Er was volgens de journalist dus maar één conclusie mogelijk. 'Hoe zwak, onzichtbaar en weinig recht van spreken Van der Sar & co misschien ook hebben: hun besluit om Schreuder eruit te knikkeren na de blamage tegen Volendam is volkomen juist.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

SCHREUDER WAS GEEN AJAX MAN YNDELYK IS HY ER UIT GETRAPT

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op 28 december stond op de site van FCUpdate: Driessen: "Schreuder moet heilige huisjes bij Ajax omverschoppen." Strekking van het verhaal: Schreuder loopt door een mijnenveld en valt niks te verwijten. Blind en Tadic zijn niet goed genoeg meer en moeten weg. Deze man roept vooral wat het boze publiek wil horen. Een meningloos windvaantje....

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . Maar goed je weet het met de media. Dit ontslag verhaal lag allang klaar natuurlijk

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax wint 7 keer achter elkaar niet! Uitgeschakeld voor de Champions League! 5e in de competitie? Hoog Calimero gehalte hier. Het is niet elk jaar feest in Amsterdam! Kruip lekker onder je Ajax dekbed! Slaap lekker (niet huilen).

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De trainers van de rijkste club en duurste selectie valt niks te verwijten? Jij gaat nu Valentijn de schuld geven? 9 duimpjes op deze onzin? Spelers en trainers hebben er gewoon weinig van gebakken! Daarnaast veel onrust binnen de club wat niet meehelpt.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg alleen dat Driessen de ene keer wat anders zegt dan de andere keer. Het ontslag van Schreuder was volkomen terecht.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen werd volgens mij vroeger op school veel gepest. Moeilijke jeugd gehad. Daarom kan hij als volwassene werkelijk niks anders dan clubs / trainers / voetballers afzeiken. Vindt ie lekker. Dat is zijn wraak. Zielige man.

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen voor 1 keer totaal gelijk ,wat een koekwaus was die Schreuder

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder is door spelers en supporters op vreselijke manier in de steek gelaten. Waar in Rotterdam het legioen een twaalfde man is en achter de ploeg staat, is dat in Amsterdam op z'n zachtst gezegd anders.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL WAT DRIESSEN ZEGT SCHREUDER MAG MYN KRUIWAGEN NIET EENS REIDEN

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen is ook ongeschikt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen