Veerman neemt sportieve wraak en houdt Van Nistelrooij in leven

28 januari 2023, 18:26   Bijgewerkt: 28 januari 2023, 18:32

PSV heeft zaterdagmiddag in eigen huis afgerekend met een stug Go Ahead Eagles en zich daarmee herpakt van de pijnlijke nederlaag tegen FC Emmen. Dankzij doelpunten van uitgerekend Joey Veerman en Anwar El-Ghazi blijft een verdere crisis in Eindhoven voorlopig uit en neemt de druk op de positie van trainer Ruud van Nistelrooij tijdelijk af (2-0). Omdat het Kowet aan overtuiging ontbrak bij de spaarzame aanvallen, hield het onzekere PSV stand en was de 2-0 van Anwar El Ghazi het signaal dat de punten in Eindhoven zouden blijven.

PSV liep midweeks een flinke tik op met de nederlaag bij laagvlieger FC Emmen. Het was niet de eerste na de winterstop, want de Eindhovenaren verspeelden ook al punten tegen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard. De achterstand op koploper Feyenoord bedroeg zes punten, en volgende week is het team van Arne Slot de tegenstander in de Kuip. Vanavond tegen Go Ahead, dat na elf wedstrijden zonder nederlaag klop kreeg van AZ (1-4), was het tijd voor eerherstel voor PSV.

Joey Veerman en Luuk de Jong kregen daarbij een basisplaats toebedeeld van Ruud van Nistelrooij. Middenvelder Veerman, die regelmatig uitgesproken was over de opstellingen en wissels van zijn trainer, greep zijn kans met beide handen aan. Binnen het kwartier schoot hij op aangeven van Guus Til de 1-0 in het doel. Zijn goal was een beloning voor het spel van PSV, want dat was veel sterker dan Go Ahead en had via Xavi Simons ook nog de lat geraakt. De Eindhovenaren mochten zich halverwege alleen kwalijk nemen dat het bij een treffer was gebleven.

Maar ook na rust bleef het lang bij slechts 1-0, en dat zorgde ervoor dat PSV een zware tweede helft tegemoet ging. Go Ahead kroop daarin echt uit de schulp en was voor even de baas in het Philips Stadion. PSV ontsnapte toen Finn Stokkers naast krulde, maar maakte aan de onzekerheid een eind met de 2-0 van Anwar El Ghazi. Hij pikte de bal op toen Phillipp Mwene de paal trof, kapte naar binnen en schoot raak. Dat was de beslissing in de wedstrijd, want het niet doortastende Go Ahead was daarna niet meer bij machte om het PSV nog moeilijk te maken. Dat had met de overwinning een crisis bedwongen en schreef op degelijke wijze drie punten bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen