Van Nistelrooij lovend over nieuwe aanwinst: "Hij gaf een goede impuls"

28 januari 2023, 19:32

Ruud van Nistelrooij heeft zaterdagavond enkele positieve aanknopingspunten gezien in de zege op Go Ahead Eagles. De trainer van PSV zag dat zijn ploeg in de tweede helft moeite had om afstand te nemen van Kowet, maar wel een terechte overwinning behaalde. Na de dramatische periode waar PSV de afgelopen weken doorheen ging is volgens Van Nistelrooij de weg omhoog weer ingeslagen, zo gaf hij na afloop aan bij ESPN. 

"De derde keer de nul na de winterstop, dat ziet er goed uit", begon Van Nistelrooij. "We geven ook bijna niks weg. We komen op 1-0, maar vergeten de tweede te maken. In de tweede helft moesten we wel schakelen omdat Go Ahead het had omgezet. Toen dat was gebeurd, konden we de tweede maken en Fábio Silva laten invallen." Het debuut van de 20-jarige Portugees, die in de slotfase Luuk de Jong verving, is volgens zijn trainer een succes. "Een ambitieuze jongen, met veel energie. Dat sloeg ook meteen over op het publiek, het gaf een goede impuls", aldus Van Nistelrooij.

De echte Man of the Match was echter niet Silva, maar Joey Veerman. De middenvelder mocht na een aantal keer op de bank te hebben gezeten eindelijk weer in de basis beginnen bij PSV en liet zichzelf van zijn beste kant zien. "De reactie van Joey is de juiste. Ook op de trainingen, naar het team toe. Hij beloont zichzelf en ons met een goede goal. We hebben een selectie waarin we onze keuze kunnen maken op basis van prestaties en van de tegenstander. En Anwar, die ook veel kansen heeft gehad. Hij was heel dreigend, heel goed. En hij maakt de belangrijke tweede, daar ben ik ook blij mee voor hem."

Crisis voorbij

Na de nederlaag tegen Emmen (1-0) werd er in Eindhoven gesproken over een crisis, nadat tegen Sparta (0-0) en Fortuna Sittard (2-2) ook al punten werden verspeeld. Is die crisis bij PSV nu dan voorbij? "Wij vonden dat we al langer in crisis zaten toen de media het oppikten. Crisis of niet, je geeft het een naam. Nu hebben we twee dagen vrij en gaan we ons daarna richten op Feyenoord-uit", besluit Van Nistelrooij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen