Feyenoord baalt van niet gegeven penalty na remise in topper

29 januari 2023, 14:14   Bijgewerkt: 29 januari 2023, 14:23

Het is Feyenoord niet gelukt om de koppositie in de Eredivisie te verstevigen. De ploeg van trainer Arne Slot kwam zondagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Dat betekent dat PSV dit weekend twee punten is ingelopen en Ajax dat ook kan doen. Feyenoord claimde in de slotfase van de wedstrijd een penalty na een handsbal van Davy Pröpper, maar scheidsrechter Allard Lindhout nam een ander besluit.

Er stonden twee vergelijkbare teams op het veld in de Grolsch Veste. Er werd hoog druk gezet en het spel speelde zich af in de hoogste versnelling, waardoor er ook hier en daar wel wat foutjes werden gemaakt. De thuisploeg had de overhand in de eerste helft. De verdediging van Feyenoord oogde wat onzekerder dan die van Twente, die over een uitstekend spelende Robin Pröpper beschikte. Justin Bijlow hield Feyenoord een paar keer op de been, onder andere met een redding op een vrije schietkans van Virgil Misidjan.

Het goede werk van Bijlow betaalde zich niet veel later uit. Santiago Giménez kreeg vandaag weer de voorkeur boven Danilo en loerde naar een doelpunt. Binnen een paar minuten tijd lokte hij bijna een strafschop uit en kapte hij Ramiz Zerrouki uit, maar stond Pröpper nog een doelpunt in de weg. Twente werkte de bal alleen niet goed weg, waardoor Feyenoord een volgende aanval kon opzetten. Een strakke inspeelpass van Kökcü werd door Giménez in één keer doorgetikt naar Szymanski. Hij kreeg direct een voorzet terug, torende boven Gijs Smal uit en kopte Feyenoord op een 0-1 voorsprong.

Voor Twente ging een goede reeks verloren. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Tukkers in eigen huis op achterstand kwamen. En dat Feyenoord alles op alles zette om te winnen, bleek wel uit een actie van Bijlow. Hij liet zich van zijn meest onsportieve kant zien. Na een uitstekende sliding ver buiten zijn doelgebied, gooide hij snel een tweede bal het veld in, zodat Misidjan de bal niet snel kon ingooien. Het kostte de doelman uiteraard een gele kaart. Misidjan ontsnapte aan een gele kaart. Hij gooide de bal hard richting Bijlow, maar Lindhout zag dat door de vingers.

Feyenoord ging in ieder geval met een voorsprong de rust in, in de wetenschap dat Twente de tweede helft niet naar het fanatieke publiek toespeelde. Toch kwam Twente in de tweede helft twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Ook de Feyenoord-verdediging werd uiteindelijk verschalkt door een kopbal van Joshua Brenet.

Met de 1-1 op het scorebord was het de vraag wie er voor de drie punten zou gaan. Het initiatief kwam bij de Rotterdammers te liggen, die met twee verse vleugelaanvallers op zoek gingen naar de overwinning. In de slotfase claimde Feyenoord een penalty na een handsbal van Pröpper, maar Lindhout gaf Twente de vrije trap. Het werd uitgelegd als een overtreding van Giménez. Bij Feyenoord was iedereen boos en aan de andere kant redde Bijlow Feyenoord een verliespartij door tot tweemaal toe in te grijpen op een inzet van Václav Cerny.

Zo hadden beide partijen een overwinning kunnen binnenslepen, maar moesten ze het uiteindelijk doen met een 1-1 gelijkspel. Een terechte afspiegeling van deze wedstrijd. Volgende week wacht alweer de volgende topper op Feyenoord. Dan komt PSV op bezoek in de Kuip.

Man of the match: Lars Unnerstall

Zie ookFC Twente en Feyenoord op Rapport: vijf spelers scoren een 8

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In de kuip had hij hem gegeven. 100%. Omdat het bange poeperts zijn

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

1000% een pingel. Brandhout fluit eerst voor een handsbal, vervolgens als blijkt dat propper hands maakt draait hij naar een duwfout van de aanvaller.Wat een lulhannes.Belachelijke beslissing en voor 2 punten genaaid!.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De var van vandaag was dieperink komend uit : borculo twente !!!!!!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom verbaasd mij dat niet...Walgelijk.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vaak heb je geluk, soms eens niet. Niet zo mopperen, was een leuke pot.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lul niet man . Dit is geen eens een discussie moment . Zelfs ron jans zei dat ze geluk hadden dus ja

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zei dat i blij was met deze beslissing. Niets over geluk in zijn interview.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De var vandaag kwam uit twente joh . Zelfs een blinde kan zien dat feyenoord gewoon genaaid is . 10000% pingel . Verder kun je dus niet begrijpend kijken/luisteren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen