'Transfer Van den Belt naar Feyenoord (nog) niet aanstaande'

30 januari 2023, 07:43

Feyenoord hoopt zich in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog te kunnen versterken met Thomas van den Belt. De middenvelder van PEC Zwolle heeft zich nadrukkelijk in de Rotterdamse kijker gespeeld en ziet een overstap naar De Kuip zelf wel zitten. Maar een deal lijkt (nog) niet aanstaande. Feyenoord kan zich vooralsnog niet vinden in de Zwolse vraagprijs.

Feyenoord is al de hele maand januari op zoek naar versterking voor het middenveld. De huidige koploper van Nederland hoopte in eerste instantie op de komst van Ramiz Zerrouki, maar FC Twente wilde niet meewerken aan een vertrek van haar sterkhouder. Afgelopen weekend meldden verschillende media dat Feyenoord niet alleen Sven Mijnans van Sparta Rotterdam op het verlanglijstje heeft staan, maar ook Van den Belt van PEC Zwolle. De middenvelder zou nog vóór het verstrijken van de markt de overstap moeten maken naar De Kuip.

Maar een deal ligt gecompliceerd. PEC Zwolle wil het liefst pas na afloop van dit seizoen meewerken aan een vertrek van de middenvelder. Mocht de club toch overstag gaan met een winterse transfer, dan zou zij meer dan anderhalf miljoen euro willen ontvangen voor haar sterkhouder. Dat meldt De Telegraaf althans. De Rotterdammers lijken zoveel geld er echter niet voor over te hebben. 'Feyenoord vindt tot op heden de eisen van PEC Zwolle veel te gortig, te meer daar Van den Belt komende zomer voor een gelimiteerde transfersom kan vertrekken', klinkt het.

Lees ook: 'AZ hoopt snel toe te slaan: gesprekken met Sparta lopen'

Géén gelimiteerde transfersom

Technisch directeur Marcel Boudesteyn van PEC Zwolle ontkent in gesprek met De Stentor dat zijn club in de zomer minder zou ontvangen voor Van den Belt. Hij erkent wél dat er na afloop van dit seizoen andere afspraken gelden. "Omdat Thomas een aflopende verbintenis had en wij hem absoluut niet kwijt wilden, hebben wij het contract vorig jaar zomer net op tijd weten te verlengen. Komende zomer ontstaat er weer een nieuwe situatie, waarbij er tussen speler en club andere afspraken gelden. Van een gelimiteerde transfersom is absoluut geen sprake", stelt Boudesteyn.

PEC Zwolle ziet in Van den Belt een onmisbare kracht in de strijd om directe promotie naar de eredivisie. De Zwollenaren degradeerden vorig seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie, maar zijn inmiddels hard op weg om volgend seizoen hun rentree te maken op het hoogste niveau. De ploeg van trainer Dick Schreuder gaat momenteel aan de leiding in de KKD en heeft zes punten meer dan eerste achtervolger Heracles Almelo. PEC Zwolle gaat vanavond op bezoek bij Roda JC en Schreuder liet al weten ervan uit te gaan dat Van den Belt 'gewoon' van de partij is. De middenvelder was dit seizoen al goed voor negen doelpunten en vier assists in twintig competitieduels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen