Feyenoord neemt afscheid van middenvelder met 16 Eredivisie-minuten

30 januari 2023, 17:56

Feyenoord heeft per direct afscheid genomen van Noah Naujoks. De twintigjarige middenvelder zet zijn carrière voort bij stadgenoot Excelsior. De speler en club zijn een contract voor twee en een half seizoen met een optie voor een extra jaar overeengekomen.

Naujoks maakte dit seizoen in de eerste Eredivisie-speelronde tegen Vitesse (2-5 winst) zijn officiële debuut voor Feyenoord. Enkele maanden later volgde nog een invalbeurt in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-1). Ondanks dat Arne Slot hem twee keer liet invallen, had Naujoks weinig uitzicht op speeltijd in De Kuip. Bij Excelsior krijgt de middenvelder de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.

"Ik heb een warm welkom gekregen bij Excelsior vandaag", reageert Naujoks op de website van zijn nieuwe club. "Ik was gisteren ook bij de wedstrijd tegen Ajax en de sfeer was toen ook goed. Het is een leuk team en ik ben prima opgevangen. De reden dat ik voor Excelsior heb gekozen is omdat ik denk me bij deze club verder te kunnen ontwikkelen. De kans op speelminuten is hier groter dan bij Feyenoord. Natuurlijk was het lastig om Feyenoord nog zo'n lange tijd te verlaten, maar voor mijn eigen ontwikkeling is dit wel een logische keuze."

Bij Excelsior zijn ze blij met de komst van Naujoks, die zijn eerste training bij de Kralingers al achter de rug heeft. "Noah is een talentvolle middenvelder die de hele jeugdopleiding bij Feyenoord heeft doorlopen. Hij is een speler met diepgang en veel loopvermogen, die in de box een goal kan maken. Wij waren voor de 10-positie op zoek naar een speler met deze specifieke kwaliteiten. Het is mooi dat we in samenspraak met Feyenoord tot overeenstemming zijn gekomen, zodat Noah per direct bij ons kan aansluiten", reageert technisch manager Niels van Duinen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen